2009. február 10., kedd

Fokhagymakrémleves


Ha kicsit utánajárunk a fokhagymának, akkor rájöhetünk, hogy talán egyedül ördögűzésre nem jó. Viszont kiválóan hat szemmelverés ellen, amulettként hordva megvéd minden betegségtől, a benne lévő, a roncsolás során felszabaduló vegyületek pedig antibakteriális és gombaölő hatásúak. (Azaz a fokhagymával úgy kell bánni, mint a vitaminos rágótablettával; egyben lenyelve nem hat.) Emellett serkenti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet és legyilkolja a tbc-baktériumokat. Egyedül influenza ellen nem hatásos, mert azt vírus okozza.
Akinek pedig nehezére esik társas kapcsolatokat fenntartani, de született gátlásossága megakadályozza abban, hogy nyíltan szakítson embertársaival, csak rágcsáljon el pár gerezdet. Ezt a levest viszont hiába eszi: a citromlé és a selymes tejszín (meg a 20 perc főzés, nyilván) valahogy semlegesítik a fokhagyma hmmm..tolakodó kénvegyületeit, az íz marad, mégsem szorulunk utána petrezselyemre, többszöri fogmosásra és nem kell magányosan üldögélnünk a főétel fölött.
Persze lehet fokhagymátlanított fokhagymát is kapni, az ilyet szerintem konyhadísznek lehet használni, füzérben, másra nem jó. Akkor inkább főzzünk egy meggylevest a mélyhűtőből.



Hozzávalók:(4 személyre)

12 gerezd fokhagyma (legyen 2, 5 dkg pucolva)

1 közepes fej vöröshagyma

5 dkg vaj

2 ek.liszt

7,5 dl csirkehúsleves

2,5 dl tejszín

1 ek citromlé

szerecsendió

őrölt bors




A felaprított vöröshagymát a megolvasztott vajon kevés sóval üvegesre dinszteltem , hozzápréseltem a fokhagymát és nagyon kicsi tűzön, kavargatva pároltam tovább. (Nem kell sokat erőltetni, nehogy véletlenül a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz és kezdhetünk mindent előlről.) Ezután rászórtam a lisztet és együtt kicsit lepirítottam, majd kevés hideg vízzel simára kevertem, azután hozzáöntöttem a levest és a citromlevet, és belereszeltem kevés szerecsendiót. 20 perc főzés után összeturmixoltam és leszűrtem, óvatosan hozzáadtam az eredeti fazékjába öntött tejszínhez (így nem csapja ki), összeforraltam, borsoztam. Só attól függően kell bele, hogy a levesünk mennyire volt sós.

Aki nem őrült fokhagymarajongó, az megúszhatja 8 gerezd fokhagymából is, persze minden attól függ, mennyire igazi fokhagymánk van otthon.


A Mindmegetté-n találtam ezt a szuper receptet, már sokszor kipróbáltam, és mindig sikere volt.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt az aktivitást már kedveljük:)

Meg a fokhagymalevest.

Piszke írta...

Nem örülök, ha lehagylak!!

Limara írta...

Tényleg nagyon finom, még mindig a kedvencünk! :)) A mindmegettére én tettem fel(liborm) már elég régen! :))

Névtelen írta...

Én igen:)

Cafe Cinnamon írta...

Na végre, egy fokhagymakrémleves, ami tojás nélkül is elkészíthető! KÜlföldi ismerősömnek kerestem receptet, azt hiszem, ezt fogja megkapni!:) Én is elkészítem majd!

Unknown írta...

pada sebuah kehidupan berumah tangga pasangan selalu membutuhkan alat bantu sex
untuk menghindari seorang suami berselingkuh dalam perjalanan luar kota alangkah baiknya bawa bekal boneka sex atau alat bantu sexualitas pria minimal alat bantu sex pria dan alat bantu seksual pria
dan bagi pria atau suami yang penisnya sudah loyo pakai aja penis ikat pinggang penyangga jual alat bantu sex
untuk wanita yang maniak berhubngan intim tapi di tinggal pasangannya pakai aja alat bantu sex wanita
dan bagi wanita yang ingin berfantasi sex engan pasangannya alat bantu sexualitas wanita
jika anda mencari alat bantu wanita jangan ragu klik aja link ini alat bantu seks
kebanyakan orang dalam berhubungan intim mengunakan alat bantu seksual wanita atau alat seksual wanita
dan rata rata wanita yang doyan ngesex biasanya menggunakan alat sex wanita atau menggelitik anunya dengan sex toys

Unknown írta...

Nagyon Isteni Finom lett! Köszönöm a receptet :)

Related Posts with Thumbnails