Mivel
a Népek nálunk sajnálatosan el vannak kényeztetve, őket egy
egyszerű brownie már nem hatja meg. Régen is készült már, de
most amikor kiderült, hogy az igencsak fegyelmezett Kisebb még
mindig tartogat a szobája félreeső ablakának párkányán két
igazi, nagyméretű és ráadásul jó minőségű tejcsoki nyulat,
úgy gondoltam, egy sima keverős brownie-ba fogom bedolgozni őket.
És akkor még beugrott a gyönyörű szeder, ami a piacról hoztam,
így mégiscsak lehet a sűrű, extracsokis kalóriabombát nyári
gyümölcsös sütinek hirdetni.
És
bár a brownie-t már párosítottam málnával, eperrel meg meggyel
is, én azt hiszem, a szedres-tejcsokis az eddigi legjobb kombó. Ezt
onnan is lemérem, hogy ilyenkor beindul nálunk a gyerekes
méregetés, számolgatás, ki mennyit evett, hány kockára való
van még, számít-e az elsőszülöttség, a női nem vagy az, hogy
ki segített megteríteni vagy elpakolni a vacsora után.
A
szedret nem kell sajnálni, minél sűrűbb a tetején, annál jobb,
és nem sült szét egyáltalán, csak szép lassan, enyhén
belesüllyedt a tésztába.
Hozzávalók: (20x20-as formához)
20
dkg tejcsokoládé
15
dkg vaj
3
dkg holland kakaópor
1
doboz natúr Philadelphia krémsajt/125 gr natúr krémsajt
15
dkg cukor
csipet
só
3
tojás
6,5
dkg liszt
30
dkg friss szeder
A
sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral
béleltem, úgy hogy két szembelévő oldalán túllógjon a papír.
(Ennél megragadva majd könnyebb kivenni a formából.)
A
csokit összetörtem és a vajjal együtt a mikróban a legnagyobb
fokozaton, többször kivéve és megkevergetve egybeolvasztottam. A
tojásokat, a cukrot, a csipet sót és a krémsajtot fakanállal
simára kevertem, hozzáadtam a csokis keverékhez, majd
hozzászitáltam a lisztet több részletben.
Megszórtam
a szederrel (nem kell belenyomkodni, szépen besüllyed majd a
tésztába) és 40 perc alatt készre sütöttem.
(
A mascarponés brownie receptemet vettem kiindulópontnak, a csokin
emeltem, hiszen kevésbé karakteres mint az étcsoki, a cukron ezért
csökkentettem, mivel a tejcsoki édesebb, a vaj is csökkent, hiszen
több a csoki benne, krémsajt meg pont volt egy kisdoboznyi itthon,
mascarpone helyett.)
1 megjegyzés:
Kétszer sütöttem meg a héten, nagy sikere volt, köszi a receptet!
Zsuzsa
Megjegyzés küldése