2015. április 16., csütörtök

Zabpelyhes-banános-nutellás keksz




A francia cukrászattól sok-sok fényévre lévő univerzumban léteznek ilyen sütik: összemérjük, egy villával elkeverjük, kanállal kiadagoljuk, megsütjük. És azután eltűnik egy szempillantás alatt, biztos egy fekete lyuk nyeli el.

Hozzávalók:

4 dkg aprószemű zabpehely
2 ek. tej
10dkg liszt
10dkg cukor
3 gr sütőpor
késhegynyi fahéj és őrölt szerecsendió
7+3 dkg nutella
1 érett,nagyobb banán
1 kicsi tojás

A zabpelyhet a tejjel meglocsoltam, félreraktam,  a lisztet, cukrot, sütőport és fűszereket elkevertem. Hozzáadtam  a nagyobbik rész nutellát és az összetört banánt, homogénné kevertem, és hozzáadtam a felvert tojást is.Belekevertem a zabpelyhet, majd a maradék nutellát beleforgattam, ezt direkt nem kevertem el rendesen, hogy a keksz kicsit tarka maradjon, és fél órára hűtőbe raktam.

A tésztából  teáskanálnyi halmokat szedtem egy   sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4-5 centis távolságra – erősen terülnek sütés közben - és 175 fokon körülbelül 10-12 percig sütöttem.
Sütés után még puhák a kekszek, ezért egy-két perc pihentetés után lapáttal szedtem rácsra őket, és ott hűtöttem ki -így is puha, piskótaszerű állaga maradt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails