A muffinnál is egyszerűbb - és valljuk be, látványosabb - sütemény új variációja, és mindjárt lehet dupla adagot is csinálni belőle, mert ez a kis 22 centis formában készült darab már rögtön az ebéd után elfogyott, és a sötét vasárnap délután négykor már mindenki rángatta a kamra tolóajtaját, és vadul pásztázta a polcokat meg a hűtőt valami édesség után. Bár úgy számítottam, hogy a gránátalma magjai szépen lesüllyednek majd a citrusos krém aljára, de helyette ilyen vibráló külsőt kölcsönöztek a sütinek.
Ja és egy perfekt módja a gránátalma tisztításának - konyharuha-, víz-,
védőruha.trükk szükségtelen, gyönyörúen egészben és sértetlenül
kiszedhetők a magok: itt a videó.
Hozzávalók: (20X20as tepsihez vagy 22cm-es formához)
-a tésztához:
10 dkg vaj
12 dkg liszt
2. ek. cukor
csipet só
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A
vajat a mikróban 400 watton 2 perc alatt megolvasztottam (langyos
legyen csak), és hozzákevertem az előzőleg összekevert cukorhoz, sóhoz
és liszthez. A kevercset a sütőpapírral bélelt tepsire szórtam, és
egyenletesen elnyomkodtam a tepsi alján. 20 perc alatt a sütő alsó
harmadába tett rácson megsütöttem - kellemes aranybarna színűnek kell
lenni a tésztának.
a krémhez:
3 tojás
10 dkg cukor
3 ek. liszt
fél citrom leve
plusz annyi mandarinlé, hogy összesen 1,2 dl folyadékunk legyen
Minden hozzávalót simára kevertem, és a
sütőből kivett tészta tetejére öntöttem. Csak arra kell figyelni, hogy ne habosítsuk fel a tojást, hogy a megsült tészta teteje sima legyen, ne buboréknyomokkal teli.
Amikor a krémet a tésztára öntöttem, ezért kicsit odaütögettem az asztalhoz, (pont mint a macaront), hogy a buborékok a felszínre jöjjenek, és kipukkadjanak. Ezután szórtam rá a gránátalmamagokat.
160 fokra levett sütőben 20
percig sült. (Ekkor még kicsit mozoghat a közepe, nem baj, a kihűlés
során megdermed, pont, mint a sajttorta.)
Rácson, a tepsiben hűtöttem ki.
3 megjegyzés:
Imádja az egész család!
Köszönöm
Most vettem ki a dupla adagot a sütőből, a fele még szinte melegen elfogyott! :) Köszönöm a receptet! :)
Köszönöm a receptet. Imádtuk!!!!
Megjegyzés küldése