A muffinnál is van egyszerűbb!
És ugyanúgy csak a kamra tartalma a határ, hogy mi kerüljön bele. A fűszerek tetszés szerint variálhatóak, attól is függően, milyen gyümölccsel készítjük - az almát viszont kicsit nem árt előpárolni sem. Ha pedig van otthon tejföl, joghurt, tejszín vagy valami ízben passzoló fagyi, 5 perc munkával felvágós desszertet is készíthetünk - de lehet egy nagy formában is készteni, és csak úgy családilag egy-tányérból-esznek kikanalazni.
Hozzávalók: (6 személyre, 6 1,5 dl-es vagy egy nagyobb, 18-20 centis formába)
60 dkg szilva, magozva, negyedelve
6 ek portói (vagy édes vörösbor esetleg más alkohol -ha erősebb, kevesebb)
6 kk cukor
fél vaníliarúd magja
6 zöld kardamom magja porrá törve
-a morzsához:
12 dkg puha vaj
10 dkg darált mandula vagy más csonthéjas
12 dkg liszt
6 dkg cukor
1 kk fahéj
A szilvát szétosztottam a tálkákban, megszórtam kevés cukorral, a portóiban elkevertem a fűszereket, iagazságosan elosztottam a tálkák között.
Egy villával morzsásra kevertem a többi hozzávalót, rászórtam a szilvák tetejére, és 200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt összesütöttem.
A hideg tejfölhöz vagy sűrű joghurthoz ízlés szerint pici porcukrot adjunk, és a forró süti tetejére kanalazzuk.
4 megjegyzés:
Jó kis recept, szilvás morzsát még nem csináltam csak rebarbarásat, igazán klassz őszi finomség!
Ez tényleg pofon egyszerű! Miért nem láttam én ezt előbb...Tele voltunk szilvával... nagyon guszta!!
Köszi Piszke a receptet :) Én portorico-i rumot tettem bele, isteni!
Örülök hogy ízlett! A rum el nem ront semmi édességet :))
Megjegyzés küldése