A kéksajtos-diós fügét, azt hittem, nem lehet felülmúlni, de kiderült, hogy a - valljuk be - borzasztóan édes fügéhez legjobban a feta passzol.Mivel kész vajastészta az alap, kissé talán túlzás is receptnek nevezni, emellett erős felindulásból, hűtőkészlet-felszámolás céljából született, de ennél rosszabbul sose sikerüljön egy alkalmi párosítás.
Hozzávalók: ( 4 kosárhoz)
10-12 dkg kész vajastészta
4 füge
8 dkg fetasajt
4 fél dióbél
bors
A vajastésztával kibéleltem a 8 cm átmérjű fém tartelette-formákat, a 6 részre vágott fügét beleraktam, rámorzsoltam a feta sajtot, borsoztam, középre került a fél dióbél, és 180 fokos sütőben kb 10 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése