2011. augusztus 16., kedd

Marinált lilahagyma



A színe ellenére abszolút ehető, sőt,  lehet még társaságba menni, miután megettük, a narancstól kap egy szuper aromát; egy perc alatt van kész, egy éjszaka a hűtőben, és senki nem fogja visszautasítani a jó nagy darab steak mellé.

Hozzávalók: (2 fej hagymához)

2 nagy fej lilahagyma
2 ek. narancslé
fél narancs reszelt héja
 0,5 dl vörösborecet
0,5 dl víz
1. tk. színesbors-keverék
1 babérlevél
2 dkg cukor
csipet só

A hagymát vékonyan felkarikázzuk, minden más összetevőt elkeverünk, összeforralunk, a hagymára öntjük, hűlni hagyjuk, egy éjszaka minimum a hűtőben hűtjük. Szendvicsbe hideg húsok mellé is nagyon jó.

Szerintem egy Good Foodban láttam egyszer hasonlót.

3 megjegyzés:

Vesta írta...

Milyen jó ötlet a narancslé az egyszerű ecetes hagymához!
Az új dizájn pedig szuper!

Unknown írta...

Remek!Borecet helyett Málnaecet!

Kunci írta...

én almaecettel is szoktam csinálni

Related Posts with Thumbnails