Hát ez egyszerűen csak csoki ganache 70%-os étcsokiból, ugyanannyi súlyú tejszínből, kevés chilivel fűszerezve. ha pelyhet használunk, akkor kb 5 dkg csokihoz és 50 ml tejszínhez kb. egy kávéskanál, amit a meleg tejszínbe teszünk.Friss chiliből... lutri. A macaronok "teteje" olvasztott étcsokiba van mártva.
A fekete-erdő eredeti koncepciója (csokis macaron, mascarponés-vaníliás vajkrém és sűrű meggydzsem) még megvalósításra vár, itt a szállítás miatt egyszerűsödött: vaníliás macaron, meggy curd és étcsoki áthúzás.
Meggy curd dióhéjban:
1 kicsi tojás sárgája
fél lime leve
50 ml leturmixolt meggy 15 ml-re (kb 1 evőkanál)
beforralva
10 dkg vaj
Első négy hozzávaló kevergetve felfőzve, majd a tűzről lehúzva belekevergetve kockánként a vaj. Még ekkora adagból is marad kalácsra kennivaló mennyiség, ha a nomrál 90 gr-os tojásfehérjealapú macaront gyártjuk.
Alap vaníliás macaron: itt
Alap ganache: itt
Lemon curd: itt
2 megjegyzés:
Ezek például jók lesznek, igaz SL ?
Ja, csípem a csípős cuccokat! Na és a macaron jobban szállítható nyáron, mint az egyéb krémes sütik...
Megjegyzés küldése