2011. február 3., csütörtök

Diós-sajtos töltött karaj




A szerintem igen unalmas karaj  nagyon innovatív feldolgozása - amint megláttam a Piazzán, meg is könyvjelzőztem, és így ama igen ritka könyvjelzők egyike lett, ami nem búslakodik hosszú hónapokig vagy évekig kipróbálás nélkül, hanem majdnem azon melegében meg is sütöttem. Ünnepi ebédre, vendégváráshoz tökéletes: összeállítjuk, sütőbe dobjuk, otthagyjuk, kivesszük, az unalmas disznódarab díjnyertes külsőt kap, finom tölteléket és burkolatot, és ha valakinek a hozzátartozók elégedett csámcsogása nem elég, az még gyönyörködhet a felvágás után a töltelék miatt  legyező külsejű szeletekben (erről nincs kép, vendégek előtt nem valósítunk ön meg.)

Hozzávalók:

1 kb. 1 kg-os karaj, csontozva

15 dkg jobbféle sonka - én specket használtam

20 dkg bacon

15 dkg zsíros sajt ( nálam gouda, de legközelebb inkább brie lesz)

10 dkg durvára vágott dió.

1 ág rozmaring

2 gerezd fokhagyma

só, bors, olívaolaj


A karajba hosszában 5 mély zsebet vágtam, úgy, hogy ne lyukadjon át a hús. A zsebeket megtömködtem a dióval, sonkával és a sajtszeletekkel. Baconbe csomagoltam, megkötöztem, a zsineg alá bújtattam a rozmaringágat, tetejére dobtam még a két gerezd szétnyomott fokhagymát, kevés olívaolajjal locsoltam és 160 fokon, kicsit lasssúbb sütést választva 3 órán keresztül sütöttem a húst, az utolsó 3/4 órában krumplihasábokat is körérakva, amik jól beszívták a szuperszaftot.

Köszi Gabah a receptet! Bérelt helye van nálunk.

8 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép fotókat csinálsz.

Gesztenye receptjei írta...

Piszke!
Ezt én is bejelöltem, csodásan néz ki:-)))

Gabah írta...

Ó, Piszke, az a fotó ott ni fent... Ember legyen a talpán aki ezután nem rohan a henteshez ;-)
Örülök, hogy tetszett a recept és ízlett a végeredmény!

"saját levében" írta...

De ha a vendégek előtt mégis megvalósítunk ön, akkor nem égetik meg a szájukat a forró étellel, mert annak van ideje kihűlni a fotózás alatt! (Egyébként tényleg guszta!)

családi tűzhely írta...

Ezt én is mentem:)

Erika írta...

Küldök valamit, remélem Te is örülni fogsz!

Névtelen írta...

Szia! Szerinted ez a recept működik borjú hátszínnel is? Köszi, Éva

Piszke írta...

Szia, szerintem gond nélkül, de a sütési idő rövidebb hasonló méretű/vastagságú darabnál biztosan, én olyan 2-2,5 órára saccolnám.

Related Posts with Thumbnails