Még egy gyerek is el tudja készíteni.
El is tudta!
Igaz, amikor a tejszínhabot kellett felverni, akkor egy perc után közölte, hogy fáj a karja - a mixer tartásától... - és a tojások szétválasztását is kell még gyakorolni, a matek gyakorlása viszont adott, mert mennyi tejszín is kell, ha 150 gr csokihoz kell 5 deci, de mi csak 100 gr csokiból csináljuk?
Így is elég 4 normál vagy 6 csini kis adagra,azzal, hogy az igazi jó kis hab állagot közel egy napi hűtés után éri el.
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
2 tojás
2 tk.cukor
3 dl tejszín ( ha matekozunk is közben akkor 3 egész 1/3 dl)
1 csipet só
A csokit apróra tördelve a mikróban 2x 30 mp alatt, egy kevergetést közbeiktatva felolvasztottuk.
A tojások sárgáját cukorral gőz fölött könnyű, világossárga habbá vertük. A tojásfehérjékből - csipet sóval - és a tejszínből kemény habot vertünk. A már csak langyos csokiba belekevertük a tojássárgájás krémet, azután kézi habverővel óvatosan beleforgattuk a fehérje- majd a tejszínhabot. Kis poharakba szedtük, és egy részét tényleg másnapig hűtöttük.
Kiindulópont Lajos Mari 99 Desszert c. könyvében - szerintem a tojásfehérjét jobb habbá verni;, így a 3 dl tejszín is épp elég; az alkohol pedig, érthető okból, kimaradt.
5 megjegyzés:
Uh, letepert ez a kép így kukorareggel. Beindult a nyálelválasztás. Másra sem tudok gondolni, csak valami cukrosra, mézesre. Máris matatok valami édeset a hűtőből...
Bocsánat :)!
Szóval te a Csokimoussba-tejszínt hívők közé tartozol :)
nagyon csábító képet tettél fel :)
Ez a kép számomra is elalélást okozott!
Köszi a receptet biztos elkészítem! Fincsi lehet, imádom a csokis dolgokat!
Megjegyzés küldése