2009. szeptember 5., szombat

Vacsorából ebéd - körtés, camembertes csirkemell



Jó kenyér, camembert, körte, dió/mogyoró és egy pohár fehér bor. Ez egy tökéletes, egyszerű és nem is megfizethetetlen vacsora. Ugyanezt melegen, kis csirkemellel 20 perc alatt elkészülő ebéd, plusz bágyadt napsütés, őszi hangulat - már csak egy kis szieszta kell utána a hétvégén.



Hozzávalók: ( kb 4 személyre)

50 dkg csirkemell

3 körte

1 kisebb camembert (125 gr-os elég)

1 marék mogyoró/dió

só és bors

Száraz tepsiben kicsit megpirítottam a mogyorót.
A csirkemellet fél centis vastagságú szeletekre vágtam, picit klopfoltam, sóztam, és minimális olajon, teflonserpenyőben, erős tűzön oldalanként 2-2 perc alatt megpirítottam, majd lefedtem.

A körtéket felcikkeztem, a sajtot vékony szeletekre vágtam, a húst az időközben engedett levével együtt jénaiba leraktam, rápakoltam a körtét, csavartam rá kevés borsot, utána jött a sajt és a tört mogyoró.

200 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöttem.

Finom diós ízű barnarizs jó köret hozzá, és a bor az ebédhez is odafér.




2 megjegyzés:

rakottkert írta...

Szia Piszke,
nem bírtam kivárni az új kommented,de talán ezt is elolvasod, azóta 4x sütöttem a kenyeredet, egyre jobb, óriási sikerem van vele. Kevertem hozzá teljes kiőrlésűt is, sőt legutoljára nem sütőben kelesztettem, hanem csak úgy, kicsit tovább és ez is finom lett. Úgyhogy még egyszer nagyon köszönöm, igazából nagyobb adag kéne. Süssünk még!
Gabi

Piszke írta...

Nagyon örülök :) !! Lesznek új receptek is, talán ma este feldobok párat ha ébren tudok maradni...

Related Posts with Thumbnails