2009. május 11., hétfő

Krémsajtos újhagyma-krémleves


Ha lehet póréhagymából vagy vöröshagymából, akkor lehet újhagymából is. Nem is tudom tovább ragozni, szerintem ez még a nagy kedvenc vichyssoise-t is veri.


Hozzávalók:



4 csokor újhagyma

25 dkg krumpli

1 liter csirkehúsleves

20 dkg natúr krémsajt (sztem Aldi-termék volt éppen)

3 dkg vaj

2 dl tejszín



bors


A felkarikázott újhagymát (szerintem mehet zöldje is bele) a vajon megpároltam, hozzáadtam a vékonyra karikázott krumplit, felöntöttem a csirkehúslevessel, és a krumpli puhulásáig ( kb. 15 perc, ha tényleg vékonyra van szeletelve, hogy ne főzzük szét a hagyma ízét) főztem. A sajtkrémet a tejszínnel elkevertem, a kissé kihűtött leveshez kevertem, és azután mindent összebotmixereztem a levesesfazékban, utánsóztam, picit borsoztam, és egyet forraltam a végén rajta. A hagyma szárától ekkorra már megszabadultam, zöldnek snidling jutott a tetejére.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon remek a leves

Piszke írta...

:) pedig valahogy úgy képzelem, hogy SOHA senki nem olvassa a régebbi bejegyzéseimet - kipróbálásról nem is szólva!Egészségetekre!!

Related Posts with Thumbnails