2009. február 13., péntek

Fehércsoki szivek






Ez nem a Bálint-nap miatt van, áááá.. Esztertől nyertem a GoodFood naptárt ,és közel két hete nézem a februári képet. Tudnivaló, hogy az angolszászok réges-rég csúnyán összejátszanak a virág- és csokiszív-biznisszel, és természetesen a februári képen egy Valentin-napi desszert van, ilyen csokiszívekkel felturbózva.
Én persze nem azért csináltam, farsangi buliba viszek tortát, arra lesz dísznek, ennyi. Azért ha valakinek tetszik, kopizza nyugodtan az ideát holnapra...





Hozzávalók:


8 szívhez (minek annyi???? - elég kettő) 6 dkg étcsoki

A sütőpapírra körberajzoltam a szív alakú sütikiszúrómat, azután megfordítottam a papírt. Így is látszik - át -, de a csoki nem lesz tintás, ami nagy előny.
Az összetört fehércsokit a mikróban közepes erősségen óvatosan felolvasztottam. (Egy kör, kivesz, visszatesz, még egy kör, stb. ha már puhul, megkever, visszatesz és így tovább.) Ha még maradt néhány kisebb darab benne, már ne tegyük vissza, keverjük el türelmesen, és töltsük egy sarkától megfosztott tiszta zacskóba, vagy habzsákba akár.
Körberajzoltam a szív körvonalait, majd belülre is kanyargóztam pár vonalat, hogy elérjem a "csipkeszerű hatást" - (lacey-effect, mondja a GoodFood) . Hűtőbe tettem néhány percre, ezután óvatosan leszedtem a szíveket a sütőpapírról.

Akinek nincs gipsz a kezén, még ennél szebbeket is tud,biztos.








4 megjegyzés:

Névtelen írta...

örülnék ha ÉN a gipsztelen kezeimmel ilyen szép szívet tudnék kanyarítani.Ági

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Ügyes vagy! Csak így tovább! Minden hónapban, de gipsz nélkül kérjük a többi receptet.

Vesta írta...

Piszke Kedves, küldök Neked egy körkérdést, bár magam sem tudom pontosan,hogy hangzik, de hogy a gyermekkori ízélményekre vagyunk kíváncsiak, az biztos :)
http://vesta007.blogspot.com/2009/02/elfeledett-korkerdesek-tara.html

Garffyka írta...

Szia Piszke, kérlek nézz be hozzám, ide: http://garffyka.blogspot.com/2009/02/mi-lennek-ha.html
Köszönöm!

Related Posts with Thumbnails