2008. április 12., szombat

Hal tavasszal


Mert mondtam már, hogy halat enni kell. Hát azért, mert egészséges. Maximum íz, no cukor. Meg az omega-3-zsírsav, bizony. Hogy az van kapszulában is? Nade az íz? Lazacot? Hétköznap? Különben is itt ez a rengeteg fagyasztott halfilé. Sose fogy el. És péntek van. Péntek? Azt csak a katolikusok találták ki, hogy a hal nem hús. Nem is az. Nem zsíros, könnyen emészthető, értékes fehérjékkel van tele és szinte fogyaszt. Akkor sem hús és te meg eretnek vagy. Tessék, jó étvágyat. Jó lett??

Hozzávalók:
(2 személyre)

8 szelet tengeri halfilé
8 szelet bacon
néhány újhagyma
kevés citromlé
bors


A halfilét kiolvasztottam és szárazra törölgettem. Megcsöpögtettem citromlével, sóztam, borsoztam, ráfektettem a baconszeleteket, keresztben a méretre vágott újhagymadarabot, feltekertem és egy fogpiszkálóval - a hagymát is - átszúrtam. Teflonserpenyőben kevés olajon áttpirítottam a tekercseket, majd alufóliával lefedve a 200 fokos sütőben 15 percig pároltam. Kevés tejszinnel sűrítettem a szaftját, de ez el is maradhat.

3 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Piszkém elárulnád, melyik fajta fagyasztott halfilé néz ki ilyen jól feltekerés után? Amihez nekem az utóbbi időben szerencsém volt, az nem bírta volna ki a feltekerést, örültem, hogy "egyben" maradt a serpenyőben. Hól vetted? Köszi:-)

Cukroskata írta...

Nagyon jól néz ki :-)

Piszke írta...

Köszönöm!
Gabojsza, hát olyan kékzacskós...
Szerintem a Plusban vettem, de talán van még belőle.Egyébként szeletben sütve valóban utálatosan szét tud esni, szerintem a fogpiszkáló a titka :)))

Related Posts with Thumbnails