2016. október 6., csütörtök

Almás-zabpelyhes piskóta krémsajttal



Az egyik kedvenc tésztaalapom ez a szuper piskóta,és csináltam már több változatban is. Nálunk nem lényeg, hogy gluténmentes legyen, de az, és nagyon jó alternatívát jelent, simán lehet tortalapként is használni: szaftos, de mégis van tartása,csomóféle fűszert elbír, de ha nincs épp őszi hangulatunk, akár el is hagyható.
A krémsajtos  krémmel szerintem nagyon finom és könnyű süti lett, na persze a Válogatós Banda a csokis mázat reklamálta róla azonnal

 Hozzávalók: (20x20-as formához, 16 kocka)

12 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
6 gr szódabikarbóna
3 gr sütőpor
1kk. őrölt fahéj késhegynyi
őrölt szegfűszeg és őrölt szerecsendió
3 nagyobb alma
5 dkg vaj, megolvasztva
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor

20 dkg natúr krémsajt
1 ek citromlé
1 citrom lereszelt héja
7 dkg porcukor
2 ek. durvára vágott dió


 A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem.
Az almákat meghámoztam, kimagoztam,kockára vágtam  és botmixerrel pürésítettem.
Az almapépbe mixeltem az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd a száraz hozzávalókkal simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt formába tettem és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig – tűpróbáig – sütöttem.
A krémsajtot 2-3 percig a mixer legmagasabb fokozatán habosítottam a porcukorral, citromlével és a citrom lereszelt héjával.
A kihűlt sütire kentem, durvára vágott dióval megszórtam a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails