Rájöttem már, miért nem posztolok itt salátarecepteket (mert nem eszünk salátát): mert valahogy nem érzem ezeket receptnek, hiszen összedobunk pár dolgot, bevillázzuk-kanalazzuk, és kész. Ilyet biztos mindenki tud, és hiába lehetne a szép színes salátákról jó képeket is csinálni, mi értelme lenne megosztani. Na de ezentúl másképp lesz!
Ez a saláta nem igazán diétás, hiszen tojás is van benne, meg cseppnyi majonéz és olívaolaj az öntetben, de nagyon jól sikerült. Én mondjuk elfogult vagyok, mert amiben szárzeller van, az csak jó lehet, és öntet nagyon könnyű, nem savanykás egyenjoghurtízű, amit nem nagyon bírok. Jó lesz máskor is, más, nem-is-recept-saláta vacsorákhoz.
Hozzávalók:
4 főtt tojás
4 szál szárzeller
1 kicsi fej lilahagyma
15 dkg alma
só és bors
1 dl natúr sovány joghurt
1 tk. fehér balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk. citromlé
1 kk. mustár
2 tk. majonéz
1 kicsi gerezd fokhagyma reszelve
2 tk. extra szűz olívaolaj
Az öntet hozzávalóit elkevertem, hozzávalókat egészen picire felkockáztam, óvatosan átforgattam az öntettel és kész.
Az öntetet nem a lilahagyma színezte kicsit rózsaszínre, hanem a tasmán bors - ami valójában nem is bors, egyAusztráliában és még pár helyen a déli féltekén őshonos örökzöld fa termése - őrölve vad lilás porrá alakul a borsőrlőben, borsosan csípős-gyümölcsös ízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése