Lassan letaszítják a trónjukról az olaszos mindenféléket nálunk a mexikói, vagy inkább tex-mex kaják. Nem csodálom, mert eddig heti rendszerességgel rendelték a gyerekek és a legjobb házi pizzát, lasagna-t és bolognai spagettit is meg lehet unni, én legalábbis már így vagyok egy ideje vele.
A sztár most a tortilla, mindenfélével töltve, a quesadilla rengeteg sajttal, na és mostantól az enchilada. Ez eredetileg szimpla utcai kaja volt, sima tortilla chiliszószba mártva, innen alakult át mindenféle jósággal töltött és szószban sütött egytálétellé.
Ez a szósz szerintem itthon nem nagyon kapható készen, de semmiség elkészíteni, és akár nagyobb mennyiségben is tárolni.
3 ek olaj
4 dkg liszt
20 dkg sűrített paradicsom
fél liter húsleves
4 szárított chili
2 nagy gerezd fokhagyma
fél tk. só
1 kk. oregano
1 kk. római kömény
Az olajon megfuttattam a lisztet, majd egy rugós habverővel lassan felengedtem a levessel, Hozzáadtam a fűszereket és a sűrített paradicsomot, belenyomtam a fokhagymát és kis lángon zümmögtetve 15-20 perc alatt besűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése