2015. február 13., péntek

Zelleres-chilis krumplipüré




Krumplipüréből nagyjából majdnem bármennyit meg tudnék enni, a fiatalságnál is erős versenyben van a steakkrumplival, de hogy zellerrel keverjék... egyelőre kizárt. Én meg így csalok, lelkiismeretfurdalás nélkül ehetek egy normális adagot, a rendszeresen rámtörő zellerehetnék is letudva, a chili feldobja a földes zellerízt,  tessék kipróbálni, jön a hétvége, kell egy jó köret.

Hozzávalók: (2 személyre, köretként)

20 dkg zeller
20 dkg krumpli
1 kk só
2 nagy csipet chilipehely
5 dkg vaj
kb 1,5 dl tej

A megtisztított zellert nagyon vékony szeletekre vágtam, hogy egyszerre puhuljon meg a krumplival. Sós vízben fedő alatt puhulásig főztem a zöldségeket, a vizet leöntve áttörtem őket, hozzádobtam a vajat és a chilipelyhet, a tejet felforrósítottam és úgy kevertem hozzá - a krumpli fajtájától és egyéni ízléstől függ, mennyi kell belőle. Én mindig habosítom a krumplipürét kézi mixerrel, hogy levegősebb legyen, nem kell túlzásba vinni, mert akkor furcsán nyúlós állagúvá válik, épp csak két-három kör, és már kész is. A gyerekek reklamálnak, ha ez elmarad.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Paszternákkal ettem már nagyon finom volt. Gondolom hasonló lehet zellerrel is. Mint krumplifüggő: jöhet!

Related Posts with Thumbnails