2015. február 12., csütörtök

Mandarinos-diós madársaláta gorgonzolával






Ez csak egy saláta. Mit lehet erről írni? Legyen otthon mindenből egy kicsi, ez is, az is, keverjük össze, és kész a saláta. Gyerek nem eszi, férfi nem eszi, csak ha van esetleg hozzá egy félkilós steak is, egy szimpla hétköznap nem irigyli el tőlünk senki az égvilágon, közben eszünkbe jut, hogy ezdemilyenegészséges, jönabikiniszezon, megebédeljük, lesz belőle blogbejegyzés is, WIN, de senki se olvassa, mert mindenki csak a sütiket keresi.
Nemcsak marhahús, hanem egy helyes szelet lazacmellé is jó lesz, vagy pirítósra halmozva valami finom szárított sonkával.

Hozzávalók: (egyszemélyes adag)

5 dkg madársaláta
2 ek. aprított dió
1 nagyobb mandarin
fél fej lilahagyma
2 ek.dióolaj
5 dkg érett  gorgonzola
kevés bors

A mandarint meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, a két  végéből kifacsartam a levet, a megmosott madársalátával és a vékony szeletekre vágott lilahagymával tányérra raktam,  megszór dió, morzsol sajt, olaj és mandarinlé locsol, borsoz, kész.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails