A hideg előtt be kellett takarítani a zöldfűszereket, és az utolsó adagból ez az életveszélyes sós túrós csiga készült. Azért életveszélyes, mert langyosan pillanatok alatt rengeteget el lehet tüntetni, és akkor már késő rájönnünk, hogy öt perc alatt betoltunk 10 deka vajat ...
Kevés ennél egyszerűbb sós tésztaalap létezik, 5 perc munka van vele, ezerféleképpen variálható, és ha valaki fázik a házi vajastészta-készítéstől, akkor ezzel nyugodtan kiválthatja - párat hajtogatva kellemesen leveles állagot lehet elérni.
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg túró
2 kk. só
1 tojás
egy csokor petrezselyem
egy csokor snidling
- a tetejére kevés reszelt sajt
A
hideg vajat összeaprítottam a liszttel és gyorsan összegyúrtam a többi
hozzávalóval, és egy kicsit meghajtogattam Téglalappá nyújtottam, azután felhajtottam az alsó, majd rá a felső egyharmadát és ezt még 2x ismételtem. Egy éjszakára a hűtőbe raktam - ezt a lépést ki is lehet hagyni, de minimum egy óra akkor is kell neki hideg helyen.Másnap enyhén lisztezett munkalapon 50X20 cm-es vékony téglalappá nyújtottam, megszórtam a felaprított zöldekkel, szorosan feltekertem és közel 1 cm-es szeletekre vágtam, sajttal szórtam. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt
kisütöttem. Mikor a szélek szép aranybarnák, már lehet is kivenni.
4 megjegyzés:
Juhtúróval? Csak hogy még jobban pörögjön a csiga?
Ez istenien néz ki! :)
Piszke ez egyszerűen csábító. Azok a haragos zöld csíkok benne... nagyon guszta!
Én ebből a tésztából sajtos rudakat szoktam készíteni, isteni!
Megjegyzés küldése