A Tchibo ma már nálunk sem pusztán kávét kínál, hanem üzletláncában számos más cikk között szuper konyhafelszerelési eszközöket is. Ahogy a webáruházukban és a budapesti és pécsi üzleteikben látható, augusztusban minden a grill körül forog, és tőlük érkezett a kedves felkérés, hogy teszteljek egy, zöldségek grillezésére vagy akár kelt tészták sütésére is alkalmas formát. A héten két receptet is megosztok majd, és zajlik majd egy játék is, amelyben a helyesen válaszolók és a receptet beküldők között kisorsolunk 5 darab Tchibo sütőformát.
A kérdés: Hány darab Tchibo üzlet található Magyarországon? A helyes válasz a weboldalon található. A válaszokat és/ vagy a receptjeiteket a blog email-címére várjuk: piszkeblog@windowslive.com Beküldési határidő: vasárnap éjfél.
Néhány adat még a formáról: 37x5x28 cm,
szín :antracit
Az egyes mélyedések - hat van összesen - űrtartalma 200 ml, mérete 9,5x9,5x5 cm.
A kérdés: Hány darab Tchibo üzlet található Magyarországon? A helyes válasz a weboldalon található. A válaszokat és/ vagy a receptjeiteket a blog email-címére várjuk: piszkeblog@windowslive.com Beküldési határidő: vasárnap éjfél.
Néhány adat még a formáról: 37x5x28 cm,
szín :antracit
Az egyes mélyedések - hat van összesen - űrtartalma 200 ml, mérete 9,5x9,5x5 cm.
A mély forma nálam nagyon jól vizsgázott - amellett, hogy ismerjük be, a sütés-főzés kedvelőinek soha nem lehet elég különféle alakú és méretű sütőformájuk :) - kellően súlyos, vastagabb falú darab, egyenletesen és gyorsan oszlatja el a hőt, ami az egyenletes sülés és a szép külcsín feltétele, és tényleg tapadásmentes, egyszerűen tisztítható, stabil, kifolyásbiztos.
Az első recept egy pikáns töltött padlizsán, amit a zsenge zöldbab mellett egy tejszínes-enyhén csípős szósz dob fel.
Hozzávalók: (6 darabhoz)
6 db kicsi, gömbölyded padlizsán
25-30 dkg zsenge zöldbab
1,5-2 dl tejszín
5 dkg darált mogyoró (diót vagy mandulát is használhatunk)
1 ek. sűrített paradicsom
fél kk chilipehely
összesen fél kk. só
frissen őrölt bors
A padlizsánok kalapját levágtam,
és nagyon vékonyan (különben sütés közben kifolyna a mártás) az aljukat is, egyenesre, csak azért, hogy stabilan megálljanak a
formában- így 6 cm magas padlizsándarabokat kaptam. Karalábévájóval (de megteszi egy élesebb peremű teáskanál is) a
padlizsánok magos belső részét kivájtam, az aljuknál óvatosan, át ne szakítsam
a húst. A zöldségeket belülről sóval megszórtam és lefele fordítva, rácson
hagytam kicsöpögni. Ehhez kb. 20-30 perc szükséges, addig elő lehet készíteni a
zöldbabot, elkészíteni a szószt, előmelegíteni a sütőt.
Vizet forraltam, és a megmosott, megtisztított 5-8 centisre vágott zsenge
zöldbabot 5 percre lobogó vízbe dobtam, majd leszűrtem. A mártáshoz a tejszínt
és a többi hozzávalót simára kevertem, a zöldbabokat lazán besorakoztattam a
padlizsánokba, amiket ezután
megtöltöttem a fűszeres-tejszínes szósszal és a 200 fokos sütőben 35-40
percig sütöttem. Már a sütés elejétől duplára hajtott, a zöldség tetejére csak lazán rátett alufóliával védtem a zöldbabok végét a Sütés közben a tejszínes mártás besűrűsödik és krémes állagúvá válik.
A mennyiségek azért hozzávetőlegesek picit, mert a padlizsánok mérete természetesen eltérhet. Nagyobb padlizsánok esetében felezzük a padlizsánokat és mindkét felét tölteni tudjuk.
Önmagában is nagyon finom,
grillezett húsok mellé pedig könnyű köret.
(Dióval kicsit erőteljesebb ízű a
szósz, mandulával a legkönnyebb, a zöldségek íze ekkor dominál a leginkább)
Variáció:
Füstölt sajtos szósszal:
175 gr tejföl
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 egész tojás
só
bors
6 szelet bacon
A baconnal kibéleltem körben a
padlizsánok kivájt belsejét, és így töltöttem meg a zöldbabbal és a sajtos
szósszal.
Akkor tehát vasárnapig várjuk a válaszokat és a recepteket, amik
3 megjegyzés:
Pompás színek!!
Ez nagyon jó!:))
Megjött a forma,már csak idő kellene a kipróbálására! És még mini padlizsán is akad a kertben!
Megjegyzés küldése