Bár én legszívesebben núdlinak mondanám,(hosszú ú-val, igen) mert az alakján és a benne lévő tojáson kívül semmi nem különbözteti meg a mi núdlinktól. Ja és mifelénk a núdli grízzel és lekvárral teljesen ismeretlen volt, csak néztem, amikor az Ember nézett, mit akarok a sajttal, ha egyszer núdlit csináltam.
Azt lekvárral szokás enni.Vagy mákkal, cukorral.
Micsoda? Édesen?? Grízzel??? Mákkal...???? Mekkora hülyeség ez már... zsírra szedik a vízből, ne ragadjon össze, és reszelt sajttal eszik. A núdli sós. SÓS.
Zsííííír?
Na jó, akkor legyen vaj...
Ennyit számít 40 kilométer...
És bár anyukám is mindig próbálta ( nyári szünetben kevés eséllyel) megúszni a núdlit, merthogy az a rengeteg sodorgatás igen macerás, (nem, nem lehet pusztán négyszögletesre felvágni a krumplis masszát, a núdlinak NINCSENEK élei ) most én is ugyanígy sumákolok, és bevágok a kosaramba két gyors félkész gnocchit.
Hozzávalók:
50 dkg félkész gnocchi
20 dkg 12%-os tejföl
2 dkg vaj
2 ek olaj
30 dkg csirkemell
6 levél zsálya
bors
1 csapott tk. só
reszelt kemény sajt
A sütőt 200 fokra előmelegítettem, és egy 20x20-as fém tepsit kibéleltem sütőpapírral.
A kisebb kockákra vágott csirkemellet teflonserpenyőben a forró olajon fehéredésig sütöttem. Hozzáadtam a gnocchit, a vajat és 4 felaprított zsályalevelet, és a sót, kevergetve pirítottam még 2 percig, majd hozzáöntöttem a tejfölt. Összeforraltam, a tepsibe öntöttem, borsoztam, reszeltem rá egy kis parmezánt, és kb. 15 perc alatt pirulásig sütöttem, ekkorra a tejföl a gnocchi keményítőtartalma miatt krémes, zsályás sűrűséggé alakult. A végén a maradék zsályalevéllel szórtam.
Nem, a núdlit nem parmezánnal ettem gyermekkoromban, de ehhez a gnocchihoz nagyon jól passzol :)
7 megjegyzés:
Irtó jól hangzik. Szeretjük a núdlit. Még kutyát is neveztünk el róla itthon. Igaz Nagyfiú csak Nudilinek hívta, de nem baj. És én is beleteszem a kosárba lelkiismeretfurdalás nélkül, mert enni szeretjük, sodorgatni nincs időm.
Én imádom a núdlit /igen, nálunk is hosszú ú-val mondjuk :-) /, jöhet édesen és sósan is. Az édeset gríz+lekvár, porcukros morzsa, mák, míg a sós vonulatot a dinsztelt savanyú káposztás núdli képviselte.
De ez a zsályás változat is nagyon tetszik!
Bevallom, még én sem csináltam soha, sajna a sodorgatás tart engem is vissza, nagyon időigényes. Szerencsére nekem még Anyukám bevállalja a készítését. :-)
Ó, egy ilyen kanalam nekem is van, még a nagymamámé volt (persze más gravírral). A recept ragyogó, a hétvégén asztalra kerül ;-)
megcsináltam és nagyon fincsi volt! köszönöm a receptet :)
Nagyon finom lett (bár zsálya nélkül, mert azt még sosem ettünk...)
Nem kötelező elem :), de nekem van a kertben, és nagyon szeretem! Ez olyan jó etetős recept :)
Hey,. . My site went down a while ago now, i just need to know how to upload my backup file back onto the site, is it on the dashboard in wordpress or on cpanel or something?. . Thanks..
[url=http://b-apuestas-deportowias.com/][/url]
Megjegyzés küldése