2012. április 17., kedd

Rozmaringos-narancsos lassan sült kacsacomb



A lusta elkészítési módot titkoljuk ügyesen, a rozmaring, a vérnarancs és a pici fokhagyma  szuper szaftját pedig locsoljuk a húsra, majd söpörjük be a dicséreteket.

Hozzávalók: (4 személyre)

4 kacsacomb
2 vérnarancs
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring

bors

A kacsacombok bőrös felét óvatosan kockásra irdaltam, és egy vastagabb teflon serpenyőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt pirosra sütöttem, majd megfordítottam és a húsos részét kicsit nagyobb lángon 2 perc alatt megpirítottam. A kisült zsírjával együtt a bőrős felével felfelé  tepsibe raktam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a rozmaringot, fokhagymát, és 120 fokon 3 órát sütöttem. Félidőben raktam hozzá vágott felével lefele fordítva  a félbevágott vérnarancsokat. Mikor kész lett, a kisült zsír 99%-át leöntöttem, a narancsok levét a szafthoz facsartam és azzal locsolgattam a tányéron a sültet.

Csak saláta volt hozzá, de a lassú sütés alatt  teljesen zsírmentesek, viszont omlósak lettek a combok - tiszta fitnessfogás volt így ;)

3 megjegyzés:

Anazar írta...

Nyálcsorgató!!

Blogkonyha írta...

Hétvégére megsütöm! Teljesen elcsábultam tőle! :o)

Blogkonyha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Related Posts with Thumbnails