A lusta elkészítési módot titkoljuk ügyesen, a rozmaring, a vérnarancs és a pici fokhagyma szuper szaftját pedig locsoljuk a húsra, majd söpörjük be a dicséreteket.
4 kacsacomb
2 vérnarancs
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
só
bors
A kacsacombok bőrös felét óvatosan kockásra irdaltam, és egy vastagabb teflon serpenyőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt pirosra sütöttem, majd megfordítottam és a húsos részét kicsit nagyobb lángon 2 perc alatt megpirítottam. A kisült zsírjával együtt a bőrős felével felfelé tepsibe raktam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a rozmaringot, fokhagymát, és 120 fokon 3 órát sütöttem. Félidőben raktam hozzá vágott felével lefele fordítva a félbevágott vérnarancsokat. Mikor kész lett, a kisült zsír 99%-át leöntöttem, a narancsok levét a szafthoz facsartam és azzal locsolgattam a tányéron a sültet.
Csak saláta volt hozzá, de a lassú sütés alatt teljesen zsírmentesek, viszont omlósak lettek a combok - tiszta fitnessfogás volt így ;)
3 megjegyzés:
Nyálcsorgató!!
Hétvégére megsütöm! Teljesen elcsábultam tőle! :o)
Megjegyzés küldése