Zöld is (egy kicsit), böjtös is, tehát pont jó zöldcsütörtökre. Nálunk a tagliatelle a kedvenc tészta - persze, hogy az a legdrágább- , (bár fogalmam sincs miért, hiszen éppúgy nem kézzel gyártják, mint a farfalle-t vagy a pennét, hanem gép nyújtja vágja és gombolyítja), és megérdemel egy kicsi lazacot, ami így füstölve egészen kicsi mennyiségben is megadja a mártás alapízét.Hozzá a póréhagyma lágy íze,és igazából szinte nem is hiányzik a sajt, de egész kevés parmezán vagy grana padanoval lesz tökéletes.
Hozzávalók: (2 személyre)
30 dkg tagliatelle
2 dkg vaj
egy póréhagya 20 centis zöldebbik vége
3 ek mascarpone
5 dkg füstölt lazac
5 dkg füstölt lazac
só és bors
Amíg a tészta főtt, a póréhagymát négybe vágtam, a darabokat hosszában félbe, és hosszában vékony gyufaszálnyi szeletekre aprítottam. A forró vajon épp csak átforgattam, 1 percig pároltam, azután hozzáadtam a mascarponét, és a tészta keményítős vizéből pár kanál vízzel hígítottam a mártást. A csíkokra vágott lazacszeletekkel csak egyet forraltam a mártáson, kicsit utánasóztam, borsoztam, majd a lecsurgatott, serpenyőbe szedett tésztával átforgattam.
3 megjegyzés:
Jól hangzik, de szerintem az összetevők listájáról lemaradt a lazac.
Judit
Köszönöm! Javítottam - a posztok mindig időzítetek előra, ami azt jelenti hogy igazán késő este jut időm megírni...és a fáradtság nagy úr :)
időzítettek előre :)
Megjegyzés küldése