Ez igazi felnőtteknek való gasztoajándék, még akkor is, ha kiforraljuk belőle az alkoholt. De szerintem kár lenne, egyék csak a gyerekek nutellával az amerikai palacsintát, nekünk ez is jó lesz!
Hozzávalók (2 dl-es üveghez):
20 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
0,8 dl ml tejszín
4 ek. whisky
A porcukrot egy vastag aljú lábasban kis lángon karamellizáltam, míg sötét-arany színű és kissé áttetsző nem lett. Egy idő után muszáj volt kicsit kevergetni, és csomósodott is,de a kis lángon nem kapott oda addig, amíg a csomók végképp fel nem olvadtak a karamellben. Lehúztam a tűzről, hagytam kicsit hűlni, hozzáadtam a vajat és a tejszínt, majd visszaraktam a tűzre, hogy teljesen simára keverjem, majd a tűzről lehúzva belekevertem a whiskyt.
Természetesen mindenki jó ízlésére van bízva, milyen alkoholt ad a karamellhez, de a whisky nagyon jó választás volt. Nemcsak öntetnek jó, hanem például sima kekszet mártogatva is egész komfortos, miközben ülünk végeérhetetlenül a munka felett...
3 megjegyzés:
Ó, ezzel én is kitartanék még egy hétig, de enélkül nem tudom hogy fog menni :))
Nekem már csak 3 napot kell kitartani :))
Húha, ez nehézbombázó!! Azonnal felkerült az elkészítendő listára!!
:):)
Ildi
Megjegyzés küldése