2011. augusztus 9., kedd

Zöldséges-sajtos lepénykék





Univerzális sós falatok köretnek, vacsorára egy pohár sör, bor vagy tej mellé, én most éppen köretnek használtam egy nagyon szuperfehérjés csirke-tejföl-sajt főétel kombóhoz. A saláta vagy a sima zöldség egyértelműen kevés, ha férfiak esznek húst, legalábbis mifelénk, nem lehet mindig krumpliból vagy rizsből a köret (kivéve persze a 14 év alattiaknak), és két tepsinyi hipp-hopp elfogyott.

Hozzávalók: (kb 25-30 db-hoz, köretnek 6-8 emberre) 
25 dkg kész vajastészta
1 lilahagyma
3 paradicsom
10 dkg mozzarella
10 dkg roquefort vagy más kékpenészes sajt
bors
kakukkfű
1 tojássárga a kenéshez

A paradicsomokat vékony karikákra vágtam, kimagozta,. a lilahagymát pedig vékony cikkekre. A tésztát kb. késfok  vastagságúra nyújtottam, a paradicsomkarikák alá nagy kerek kiszúróval vágtam a tésztát, a hagymásakhoz kockáztam. Tojássárgájával kentem, majd  a paradicsomokra mozzarella,só,bors kakukkfű, a lilahagymára só, bors és roquefort került. 180 fokos sütőben jó 15 perc alatt sültek készre. Még hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails