2011. március 28., hétfő

Sárgarépa-krémleves



Sárgarépa-krémleves. Hát mit lehet erről mondani? A-vitamin, meg melegít a gyömbérrel és a chilivel, mindjárt jön az új, ne együk a nitrátos primőrt, ilyesmik. Télen vagy borús napokon  anti-depresszáns napfény-terápiának is megteszi, olyan jó színe van.

Egyébként meg tényleg  jó, eszi a család fele, a másik fele meg ( na vajon melyik?) rágja nyersen a répát, az se rossz végül is.

Hozzávalók 4 személyre:

4-5 db nagyobb sárgarépa
1 pici fej lilahagyma
2 dkg vaj
1 liter csirlehúsleves, esetleg zöldségalaplé
fél tk. őrölt gyömbér
negyed tk. örölt chilipehely

fél dl tejszín

A forró vajon megfuttattam az apróra vágott lilahagymát, sóztam, hozzáadtam a megtisztított és minél  vékonyabb szeletekre vágott répát, és kevés levessel puhára pároltam fedő alatt. Mikor már majdnem teljesen megpuhult, (10 - 15 perc, ha szép vékonyra karikázzuk a répát) összeforraltam a többi levessel és a fűszerekkel.Leturmixoltam és egy kevés tejszínnel kerekítettem.

5 megjegyzés:

Thrini írta...

Nem régen főztem egy hasonlót én is, jó csípősen. Fincsi volt. Csodás színe van a répának levesként is. Nem?
Egyébként két okból jöttem hozzád: az egyik, látom nagyon macaronos hangulatban vannak a bloggerinák, legutóbb éppen Biankánál jártam, és néztem meg első próbálkozását. Aztán bekapcsoltam a tv-t és a TV paprikán éppen ment egy műsor, (nem tom mi volt a címe), éppen macaronokat gyártottak, hihetetlen színekben. Csodásak voltak. Sajnos kb. 3 percet élvezhettem belőle. Te jutottál eszembe. :)
A másik ok, van egy játék: az "Egy jó szó" játék. Ez a bejegyzés egy pontot ér neked a játék szempontjából. Remélem nem bánod, hogy lett egy pontod! Tudod, hogy szeretek jönni ide, még ha ritkán teszem is.
Egy link (ha nem lennél képben :)):
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html#ixzz1Hba0EdRq

Aniko írta...

Szia!
Not so Humble pie -blogjàròl kerultem ide (a ràkòczi turòst kovetve) ès orulok neki mert nagyon tetszik a blogod!
Gratulàlok a receptekhez ès a gyonyoru fènykèpekhez is!Biztos vissza fogok jonni!

Piszke írta...

Kedves Thrini!
Köszönöm a jó szót, nagyon jólesett! Amikor láttam ezt a játékot, akkor egyből eszembe jutottál...mert ha mástól kapom, Neked biztos küldtem volna! A blogodon nagyon jól átjön az igényességed és a szerénységed, és ez ritka dolog.

Kedves Paprika, kicsi a világ :)Én mindenkit követek a gasztro. blog.hu-n keresztül :), és hamarosan olaszul kezdek tanulni, úgyhogy le se görgetek Nálad!

Thrini írta...

:))

Vitya írta...

Tegnap találtam meg ezt a receptet, el is készítettem gyorsan a vendégeknek, pedig a cukkini krém leves is már elkészült, de gondoltam jó lesz változatosságnak. Nos, mindenki erre kattant rá, nagyon ízlett mindenkinek! Köszi a receptet. Vitya

Related Posts with Thumbnails