71 fok. Legyen bármilyen rózsaszín és szaftos, ennyit kell elérni a sertéshúsnál, hogy biztonsággal megehessük, arról már nem is szólva, hogy gyereknek adhassuk. Amióta használok húshőmérőt, nem parázok ezen annyit, bár azt tapasztaltam, hogy a -süssük körbe 10 perc alatt azután rakjuk a sütőbe 5 percre-receptek alkalmazása esetén a sült belseje az én hőshőmérőm szerint messze nem érte el ezt a biztonságos tartományt. De mit tegyen az akinek nincs húshőmérője, vagy, úgy mint én, egy könnyelmű napon folyamatos mérést várva tőle kicsit ( 3 percre) bennhagyja a sütőben? A kínai ipar remeke - egyébként műanyag borítása és digitális kijelzője volt - valószínűleg jogosan mondta fel a szolgálatot, így maradt az alacsony hőmérsékletű lassú sütés. Lehet, hogy a hús nem lesz hamvas rózsaszín, de ha ilyet akarok enni, a Csalogányba megyek...
Hozzávalók (4 személyre) :
60 dkg sertésszűz
2-3 ek színesbors-keverék
3 ek olaj
só
A sütőt 120 fokra előmelegítettem.
A húst a munkalapra szórt borskeverékbe gurigáztam és a vastagabb aljú serpenyőmben felforrósított olajon nagy lángon - kétszer körbegurigázva - körbepirítottam. Nem szeretem a ráégett fűszereket, ezért, ahogy a képen látszik, a hús kellemes középbarna bevonatot kapott, - ez maximum 2x2 perc oldalanként - és nem is sült át ettől teljesen a közepéig. Csak ezután sóztam, és gyorsan betoltam az előmelegített sütőbe egy órára.
A sült így is tökéletesen szaftos és omlós maradt, a világ legjobb parázskrumplijával és ezzel az ecetes spárgával kerek volt az ebéd.
Hozzávalók (4 személyre) :
60 dkg sertésszűz
2-3 ek színesbors-keverék
3 ek olaj
só
A sütőt 120 fokra előmelegítettem.
A húst a munkalapra szórt borskeverékbe gurigáztam és a vastagabb aljú serpenyőmben felforrósított olajon nagy lángon - kétszer körbegurigázva - körbepirítottam. Nem szeretem a ráégett fűszereket, ezért, ahogy a képen látszik, a hús kellemes középbarna bevonatot kapott, - ez maximum 2x2 perc oldalanként - és nem is sült át ettől teljesen a közepéig. Csak ezután sóztam, és gyorsan betoltam az előmelegített sütőbe egy órára.
A sült így is tökéletesen szaftos és omlós maradt, a világ legjobb parázskrumplijával és ezzel az ecetes spárgával kerek volt az ebéd.
3 megjegyzés:
Nem vagyok egy sertéshús-rajongó, de be kell valljam, hogy olyan gusztusos, hogy most nagyon megkívántam! Ezt nem semmi ám elérni! :-)
Az ÁNTSZ amúgy sem támogatja a félig sült sertéshúst, hiába divat. Nigella Lawson is két perc alatt megsüt egy 4 cm vastag karajszeletet, aztán meg mehet a László Kórházba!
Már a színes bors miatt is érdemes volt benézni, csodásan néz ki, de én a jól-jól átsült sertés híve vagyok.
Megjegyzés küldése