Haladok szépen tovább a Csokoládé szakácskönyv bekönyvjelzőzött receptjeivel, hogy ne érhessen szemrehányás az elsőszülött felől, ő most úgyis növésben van, semmi kalória nem elég neki, és mégis mindig felfele hasznosítja, sose széltében.
Velem ez miért nem tud megtörténni?? Mindig szerettem volna magasabb lenni...
Bár ennek a receptnek a méretezése sem volt tökéletes, (ja és az eredeti recepthez képest kicsit csökkentettem a cukor, és növeltem a túró mennyiségét) de sikerült újabb, egyszerű hipp-hopp családi kedvencet találni, ami mindenkinek tetszett, még jó, hogy az uncsitesók egyelőre tudományos alapon esznek, így épp elég volt hatunknak ozsonnára. Egyéb esetben ajánlatos duplázni a mennyiséget.
A brownie alapból sosem száraz, de ennek adott még egy kis pluszt a túró, meg jól is jött valami könnyebb rész a süti közepén. Kerek tortának is el tudom képzelni, mert a még ennél is precízebb kivitelezés esetén teljesen olyan, mintha egy túrókrémes csokitortaszelet lenne.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 tojás
18+ 2 dkg cukor
3 ek. kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg durvára vágott dió
25 dkg túró
1 tk. vaníliakivonat
- a tetejére:
100 gr étcsoki és 20 szem fél dió (opcionális)
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A vajat és a kakaót összeolvasztottam. 18 dkg cukrot a tojásokkal fehéredésig habosra kevertem.
A túrót összetörtem, hozzákevertem 2 dkg cukrot, a vaníliakivonatot és a tojásos masszából még két evőkanálnyit, hogy kenhető állagú legyen.
A kakaós vajat a tojáskrémbe kevertem, hozzászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és belekevertem a diót is.
A csokis tészta felét egy vékonyan kivajazott 24X16cm-es jénai tál aljára simítottam, erre jött a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Ez kisebb volt, mint a recept szerinti sütőtál, de így épp el lehettett simítani egyenletesen a rétegeket.)
40 perc alatt készre sült, de finom puha maradt.
A csokimáz és a dió kifejezetten csinossá varázsolja, de simán porcukorral szórva is nagyon finom.
Update: 20x20-as fémformába is beügyeskedhető, viszont a fémformában 25 perc csak a sütrési idő, hiszen jóval gyorsabban melegszik.
Körforma esetén 20-22 cm-eshez elég ez a mennyiség.
A " Csokoládé - több mint száz fontos recept" c. szakácskönyvből.
Velem ez miért nem tud megtörténni?? Mindig szerettem volna magasabb lenni...
Bár ennek a receptnek a méretezése sem volt tökéletes, (ja és az eredeti recepthez képest kicsit csökkentettem a cukor, és növeltem a túró mennyiségét) de sikerült újabb, egyszerű hipp-hopp családi kedvencet találni, ami mindenkinek tetszett, még jó, hogy az uncsitesók egyelőre tudományos alapon esznek, így épp elég volt hatunknak ozsonnára. Egyéb esetben ajánlatos duplázni a mennyiséget.
A brownie alapból sosem száraz, de ennek adott még egy kis pluszt a túró, meg jól is jött valami könnyebb rész a süti közepén. Kerek tortának is el tudom képzelni, mert a még ennél is precízebb kivitelezés esetén teljesen olyan, mintha egy túrókrémes csokitortaszelet lenne.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 tojás
18+ 2 dkg cukor
3 ek. kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg durvára vágott dió
25 dkg túró
1 tk. vaníliakivonat
- a tetejére:
100 gr étcsoki és 20 szem fél dió (opcionális)
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A vajat és a kakaót összeolvasztottam. 18 dkg cukrot a tojásokkal fehéredésig habosra kevertem.
A túrót összetörtem, hozzákevertem 2 dkg cukrot, a vaníliakivonatot és a tojásos masszából még két evőkanálnyit, hogy kenhető állagú legyen.
A kakaós vajat a tojáskrémbe kevertem, hozzászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és belekevertem a diót is.
A csokis tészta felét egy vékonyan kivajazott 24X16cm-es jénai tál aljára simítottam, erre jött a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Ez kisebb volt, mint a recept szerinti sütőtál, de így épp el lehettett simítani egyenletesen a rétegeket.)
40 perc alatt készre sült, de finom puha maradt.
A csokimáz és a dió kifejezetten csinossá varázsolja, de simán porcukorral szórva is nagyon finom.
Update: 20x20-as fémformába is beügyeskedhető, viszont a fémformában 25 perc csak a sütrési idő, hiszen jóval gyorsabban melegszik.
Körforma esetén 20-22 cm-eshez elég ez a mennyiség.
A " Csokoládé - több mint száz fontos recept" c. szakácskönyvből.
5 megjegyzés:
Szerintem is nagyon csinos, szívesen ennék belőle, ezt a 2 kockát most azonnal be tudnám nyomni:)
Csatlakozom Katához! Brownie bármikor, bármennyi jöhet!
Kár, hogy én is széltében növök tőle :-DD
Na ez még talán enyémférjnek is tetszene. hiába nem száraz a brownie, neki az - mivelhogy nincs benne krém. Nademajd ezzel jól áthidalom a problémát.
2 hete keszitettem egy ilyen brownie-t, csak meg nem volt idom foltenni. Nagyon finom! Es nagyon jol nez ki!
Igen, ki kell használni az időt, mikor a durván magas kalóriatartalmú ételek iránti vágyat ráfoghatjuk a télre, a hidegre, a ködre, és nem utolsósorban a gyerekre :)
Megjegyzés küldése