2009. augusztus 7., péntek

Őszibarackleves hársmézzel és citromfűvel


Megint egy leves, hideg, gyümölcsből, illetve ez krémleves. Ahogy az előző posztban szereplő meggyleves, ez is a klasszikusan unalmas fahéj-szegfűszeg-gyümölcsleves kombináció messze kerülése miatt született, a tetejére pedig annak, aki kért, került egy kis amaretti is, úgyhogy a semmi kis gyümölcsleves egészen elvarázsolódott a fűszerezéstől és a mandulás keksztől.

Hozzávalók:

5 nagy, sárgahúsú, magvaváló őszibarack
3 dl víz
1 ek. hársméz
kb. egy púpozott ek. apróra vágott citromfűlevél
1 dl tejszín
1 púpozott ek. étkezési keményítő
15 jégkocka

A lehéjazott, kimagozott barackokat kockára vágtam, a vízzel, a mézzel és a citromfűvel felforraltam. Megvártam míg kicsit hűl, belekevertem a tejszínnel simára kevert étkezési keményítőt, újra megforraltam, összeturmixoltam és belezúdítottam a jégkockákat is.

Nyilván hársméze válogatja, de ez most nagyon aromás leves lett a jó kis hamisítatlan méztől.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails