Ez egy frissített verzió: egy olyan tésztával, amivel sokkal könnyebb elkerülni, hogy összevissza repedezzen és megnyíljon az omlós süti széle. Teljesen logikus kis trükk, hogy sütés közben csinálunk lyukakat a süti közepébe (nem kézzel, természetesen) és töltjük be a tölteléket, ami így nem szárad ki, a tészta pedig lehet nyugodtam igazi omlós, így amikor épp kezd nagyon megpuhulni a sütő melegétől, pont alkalmas arra, hogy helyet csináljunk benne a tölteléknek.
Hozzávalók: (kb. 30 -35 db)
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
3 dkg akácméz (vagy más, semleges ízű méz)
30 dkg liszt
5 dkg darált dió
2 ek sűrű házi barackdzsem
2 ek sűrű házi barackdzsem
3 dkg étcsoki
A vajat és a cukrot habosra kevertem, hozzáadtam egyenként a tojásokat és a mézet végül a lisztet.
A puha masszát négyzetesen ellapítva folpackban 20 percre hűtőbe raktam, kétujjnyi csíkokra vágtam, és felkockáztam, egy-egy kocka kb 17 gr volt.
Golyóbisokat csináltam a tésztából, egymástól 3 ceti távolságra sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és 1 órára ismét hűtőbe raktam. A darált diót elkevertem a barackdzsemmel.
175 fokra előmelegített sütőbe raktam a gombócokat, 4-5 perc után kivettem (az időre figyelni kell ekkor még puha a tészta, nem kezd száradni a felszíne, és így nem fog megrepedni).
A közepébe mélyedést nyomtam egy mini reszelő 1 centi átmérőjű, gömb alakú fogójával és kávéskanállal beletöltöttem a tölteléket.
További 7 percet sütöttem és a tepsin hűtöttem ki.. A sütik alja ekkor már szép aranybarna, de kell ennyi idő, hogy átsüljön a tészta a vastagabb részeken is.
A csokit megolvasztottam a mikróban, egy darab folpack közepére öntöttem, a folpack széleit szorosan összecsavartam, a kis batyu alján hústűvel lyukat szúrtam és csíkoztam a csokival a sütiket.
A közepébe mélyedést nyomtam egy mini reszelő 1 centi átmérőjű, gömb alakú fogójával és kávéskanállal beletöltöttem a tölteléket.
További 7 percet sütöttem és a tepsin hűtöttem ki.. A sütik alja ekkor már szép aranybarna, de kell ennyi idő, hogy átsüljön a tészta a vastagabb részeken is.
A csokit megolvasztottam a mikróban, egy darab folpack közepére öntöttem, a folpack széleit szorosan összecsavartam, a kis batyu alján hústűvel lyukat szúrtam és csíkoztam a csokival a sütiket.
2 megjegyzés:
Tegnap csináltam meg és szuper lett, még külsőre is tökéletes, pedig az nem az erősségem.
a tökéletesség gyönyörködtet - legalább a sütikben el tudom érni néha :D
Megjegyzés küldése