2014. november 25., kedd

Sült paprika-krémleves



Szóval, az Ember azt mondta, hogy ez tulajdonképpen töltöttpaprika-krémleves, és felejtős. Én meg imádom a töltött paprikát, és tényleg emlékeztet rá az íze, úgyhogy ezután csak egy adagban készül, ha itthon dolgozom, és ebédfőzésbe fojtom a rengeteg munka feletti bánatom. Ha valaki a töltött paprikánál egzotikusabbra vágyik, tolja meg egy kis gyömbérrel meg chilivel, szerintem jól illik hozzá, de mivel nálunk előző nap ilyesmi sárgarépa-krémleves volt, ez a fajta ízesítés újra nem jöhetett szóba ( Az meg túl erős (!!!) lett az Ember szerint,aki a húsleves úgy eszi, hogy narancssárga lesz a chilikrémtől (mert az Erős Pista már gyenge neki...) - szóval jobb lesz, ha maradok a macaronsütésnél, az már biztos.)
Hogy a gyerekek milyen levest ettek a hétvégén?? Hát semmilyet. És örültek.

Hozzávalók: (2 személyre)

3 kápia paprika
10 dkg burgonya
1 kis fej lilahagyma
2 dkg vaj
1 tk paradicsompüré
fél liter csirkehúsleves
1 ek mascarpone (vagy 1 dl tejszín)
pici só és bors

A paprikákat 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem, majd alufóliába csomagoltam, és 10 perc után könnyen le tudtam húzni a héjukat.
Közben az apróra vágott lilahagymát a vajon megfuttattam, sóztam, hozzáadtam a paradicsompürét, a vékony szeletekre vágott krumplit, felöntöttem a levessel, fedő alatt főztem, és mikor már majdnem megpuhult a krumpli, hozzáadtam a megtisztított, kimagozott paprikát is. Kissé összeforraltam, botmixereztem, belekevertem a mascarponét és kész.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszönöm, köszönöm !!! Mennyei ez a recept ! A paradicsompürét kihagytam, viszont erős paprikát tettem bele ! A téli kedvenc levesünk lett ! Gratula!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails