2014. június 25., szerda

Sajtos-szalonnás újkrumpli



Oké, bacon és parmezán van rajta, de ha bacon és parmezán, akkor újburgonya, és az a cím meg nem tetszett. Jó lesz az krumplinak meg szalonnának is, mert ez nem is recept, csak ötlet inkább, de nemcsak köretnek, hanem önálló ételnek is megteszi. Persze nálunk sok hús mellé járt, mondanom se kell.

Hozzávalók:

1 kg közepes méretű újkrumpli
1 dl tejszín
5 dkg vaj
10 dkg bacon
3 dkg parmezán
4 ág rozmaring

A sütőt 200 fokra előmelegítettem
Az újkrumplit sós vízben megáztattam (így állítólag nem fogja be annyira a kezet, és tényleg) lekapirgáltam a héját, egészen vékony szeletekre vágtam és egy mély tálban, lefolpackozva 5 percre betettem a mikróba 800 wattra. Sütőpapírral bélelt 20x30-as  tepsibe sorakoztattam, ráforgácsoltam a vajat, meglocsoltam a tejszínnel, megszórtam az egészen apróra vágott szalonnával, a rozmaringlevelekkel, alufóliával borítottam és betettem 30 percre a sütőbe. Levettem a fóliát, megszórtam a sajttal és még 10 pirítottam.

5 megjegyzés:

Pistabá írta...

A piszke az, egres, vagy egyes v idékeken ribizli. A krumpli, az krumpli mindenhol.(Illetve főúri helyeken burgonya, vagy mi a lóf... sz.)

Unknown írta...

Székelyföldön pityóka.

Krisztina írta...

Az egres az nem ribizli...

Unknown írta...

Bikés megyében -meg KOLOMPÉR!!!

Névtelen írta...

Igazad van ......nem ribizli

Related Posts with Thumbnails