Újabb örökbérletet váltó kaja a konyhámban. Nincs rajta mit csodálkozni, ki ne szeretné szószban fürdő krumpligombóckákat kikanalazni a sűrű, krémes, fűszeres paradicsomszószból, miközben a lágy mozzarella hosszúra nyúlt szálaival birkózik... És ráadásul nem kell külön előfőzögetni a gnocchit, ha netán van kész paradicsomszószunk, akkor semmivel sem telik többe, mint vizet forralni és tésztát főzni.
A mennyiségekről még annyit, hogy a szósz azért legyen kissé sűrűbb, ne leves-szerű, és ekkora tésztamennyiséghez egy 28-as piteformában kb.4-5 decinyi menyiség kellett ahhoz, hogy épp ne folyjon ki a formából, hogy a gnocchikat nagyobbrészt beborítsa és megpuhuljanak, a sütőben pedig a tészta keményítőtartalmától sűrű szafttá alakuljon.
Éhesek vagytok? Én is...
1 kg félkész gnocchi - ha hűtött, akkor hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni)
2 csomag mini mozzarella
4 ek olívaolaj
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 db 140 gr-os sűrített paradicsomkonzerv
2 tk cukor
1 babérlevél
kb.3 dl húsleves/zöldségalaplé
1 dl tejszín
2 tk bazsalikom (vagy 15-20 nagyobb levél bazsalikom
1 tk. kakukkfű ( 2 tk. friss)
1 tk. oregano
pár tekerésnyi őrölt bors
(nálunk a felnőttek részében volt kb. 20 dkg gomba is, szeletelve, kevés olajon elősütve)
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Az apróra vágott hagymákat az olívaolajon megfuttattam, sóztam és megdinszteltem. Mikor elpárolgott a leve, hozzáadtam a paradicsomkonzervet, a cukrot, a babérlevelet és kicsit összepirítottam. Felengedtem a húslevessel, kb. 10 percig kis lángon rotyogtattam, hogy picit besűrűsödjön, majd hozzáadtam a fűszereket és a tejszínt.
A gnocchit egy nagy kerek piteformába szórtam a mini mozzarellákkal együtt, (plusz a gomba a felnőtteknek) ráöntöttem a forró szószt, és azonnal beraktam a sütőbe. 10 perc után 180 fokra mérsékeltem a hőt, és további tíz percig sütöttem.
4 megjegyzés:
Hát ez mennyei volt! És el kell mondjam, mi ketten majdnem megettük ezt a mennyiséget... :-) Nem lehetett abbahagyni! Köszi a receptet!
Majdnem ugyanez volt az ebéd :) Nekünk hármunknak elég volt fél kg gnocchi :)
Szia!A gnocchikat nem kell megfőzni előtte?Bocs a hülye kérdésért,de még sose készítettem gnocchit😀Most vettem,merz nagyon megtetszett a recepted és vacsira megcsinálnám😀
Hát kicsit lemaradtam a vacsiról, bocsánat :( De nem, ahogy a receptben van,nem kell, hiszen főzni is csak 2 percig kellene vízben, pont elég így a szószban plusz átsütve
Megjegyzés küldése