Pont olyan egyszerű, mint amennyire látványos. Nem nagyon tudok édességet, ami ennyire minimális munkával - tulajdonképpen még kézi mixer se kell hozzá,csak a tejszínhab felveréséhez nem árt, ha van - tud hűha-effektust kiváltani bárkiből. Na és ráadásul nagyon finom, és van, aki nem szereti a krémes-csokis-tejszínhabos-epres dolgokat??
Bár én húsvétkor inkább nagy, többlapos és macerás tortákat szoktam csinálni, a kevésbé mazohistáknak ez egy ideális, gyorsan elkészíthető és látványos ünnepi torta lehet. Azt javasolnám, hogy a tészta jobb, ha nincs hűtőben, mert akkor a magas vaj-csoki tartalom
miatt megkeményedik, ezért inkább közvetlenül a tálalás előtt állítsuk
össze, mivel a tejszín egyébként igényelné a hűtést.( A habfix-szel viszont az is előre felverhető.) Ha nem fogyna el
egyszerre, akkor tálalás előtt a maradékot fél órával előtte vegyük ki a hűtőből.
20 dkg vaj
10 dkg étcsoki (legalább 60% os kakakótartalmú )
18 dkg cukor
3 dkg holland kakaó
10 dkg mascarpone (de natúr krémsajt is jó)
2 nagy tojás
csipet só
2 tk vaníliakivonat
6 dkg liszt
3 dl tejszín
1 habfix
1 csapott ek.porcukor
eper
A sütőt 160fokra előmelegítettem.
A vajat felmelegítettem, beletördeltem a
csokoládét, vártam egy kicsit, míg az is megolvadt és simára kevertem.
Hozzáadtam a cukorral elkevert kakaót.
Kézi robotgéppel összekevertem a felvert egész tojásokat a mascarponéval,(nem kell felhabosítani, csak legyen homogén!) belemixeltem a csokis keverékbe (ezt se kell agyonkeverni, épp csak legyen egynemű), hozzáadtam a csipetnyi sót és a vaníliakivonatot, majd belekevertem az átszitált lisztet is.
A kapcsos formát alul kibéleltem sütőpapírral és elegyengettem benne a sűrű masszát.
Kézi robotgéppel összekevertem a felvert egész tojásokat a mascarponéval,(nem kell felhabosítani, csak legyen homogén!) belemixeltem a csokis keverékbe (ezt se kell agyonkeverni, épp csak legyen egynemű), hozzáadtam a csipetnyi sót és a vaníliakivonatot, majd belekevertem az átszitált lisztet is.
A kapcsos formát alul kibéleltem sütőpapírral és elegyengettem benne a sűrű masszát.
40
perc sütés után a sütőt lekapcsoltam, kinyitottam a sütőajtót, még 10 percig bennhagytam a brownie-t, majd a formából óvatosan kivéve rácson hagytam kihűlni.
A hideg tejszínt a habfix-szel és a porcukorral felvertem,a süti tetejére halmoztam és rászórtam a megmosott, leszárított, félbe-negyedbe vágott epret.
1 megjegyzés:
Piszke, Áldott Húsvétot kívánok Neked! A torta csodás! Szép a torta tálad, ilyet még nem is láttam...
Megjegyzés küldése