2014. március 27., csütörtök

Gyors olaszos tojás



Bár meleg előételnek is tökéletes, ráadásul előre összeállítható és így jól időzíthető, nálam ez most a gyors otthoni munka közbeni ebédek kedvenc fajtája. Tulajdonképpen egy szimpla melegszendvics, tojással, - a képen elrejtettünk még pár aszalt paradicsomot is -  de nincs vigasztalóbb a finom fűszeres olvadt mozzarella kanalazásánál akkor, amikor még a munkanap másik fele  előttünk áll...

Hozzávalók:

5 dkg mozzarella sajt
3-4 szem aszalt paradicsom
1 tojás
1 szelet pirítós
néhány levél bazasalikom
fél ek. olívaolaj
só, bors

 A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A kisebb tálat vagy szufléformát kibéleljük a kenyérrel, meglocsoljuk az olívaolajjal, erre jön az aszalt paradicsom, a szeletelt mozzarella, a sajtszeletek közé a bazsalikomlevelek, majd a tetejére a tojás.Sózzuk, borsozzuk és kb 10 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

No ez amennyire egyszerű annyira nagyszerű, nem tudtam mit kezdjek a szárított paradicsomjaimmal! Köszönöm a receptet :)

Related Posts with Thumbnails