2014. március 5., szerda

Csokis-áfonyás kalácspuding



Nálunk népszerű hasznosítása a szikkadt  kalácsvégeknek ez a gyors puding. Lehet tojásmentes változatban is készíteni, ekkor  az étkezési keményítő mennyiségét emelni kell 4 teáskanálnyira, a csokit pedig lehet 2 dkg cukrozatlan holland kakaóporral is kiváltani -így kevésbé kalóriadús, hétköznapi low-budget édesség lesz belőle, a tojásos-csokis változat pedig selymesebb, zsírosabb luxusvariáció.

Hozzávalók: (4 db 1,5 dl formához)

15 dkg maradék kalács (ez házi volt, sűrűbb, mint a lisztjavítós boltiak)
8 dl tej
4 tojás sárgája
4 dkg cukor
8 dkg étcsoki
1 tk étkezési keményítő

A sütőt 180 fokra előmelegítettem
A kalácsot felszeleteltem, a fomákba raktam, megszórtam aszalt tőzegáfonyával Az étkezési keményítőt és a cukrot elkevertem, hozzáadtam a tejet, tojássárgákat és a lereszelt csokit és igazságosan elosztottam a formákban.
Kb. 20 perc alatt alatt sül készre, a tetejét pár perc után jobb alufóliával takarni, hogy a kilógó kalácsszélekből ne legyen kétszersült.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails