Nem tudom, hogy a most nagyon felkapott édesebb, pezsgőszerű ciderekkel hogy muzsikál a hús, de mivel musttal is nagyon jó volt ez a fajta lassú sütése a kacsának, szerintem érdemes a receptet akkor is kipróbálni, ha nem találunk klasszikus, száraz fajta cidert a boltban. A savanykás sült almából kakukkfűvel készült püré pedig nemcsak kacsa, hanem sertéssülteknek és perfekt könnyű kisérője lehet, nálunk még a Krumplipüré Forever Kommandó is értékelte...
Hozzávalók:
4 pecsenyekacsa comb
3 dl száraz cider
10-12 kakukkfűág vagy 2 tk szárított kakukkfű
8 kicsi, savanykás alma
só
bors
A combok bőrös felét beirdaltam és forró serpenyőben közepes lángon 5-7
perc alatt megpirítottam és ki is sütöttem belőle a zsír egy részét. A
húsos oldalát kis lángon ugyanennyi ideig sütöttem. Kivettem a kisült
zsírból, tepsibe raktam, sóztam, enyhén borsoztam, felöntöttem a ciderrel, hozzáadtam a kakukkfűágacskákat, és 140 fokos
sütőben 3 órát lassan sütöttem. Az utolsó félórában adtam hozzá a meghámozott, kimagozott, negyedelt almákat.
A sütés végén az almát kevés pecsenyelével turmixoltam és friss kakukkfűvel szórtam.
3 megjegyzés:
Gondolom eszelősen porhanyós lett a hús! Nagyon guszta! Piszke, ez az igazi pecsenye... :o)
Köszi a receptötletet! Én most cider hiányában pezsgővel próbálom ki :)
Jó lesz az is szerintem :))))
Megjegyzés küldése