2013. április 11., csütörtök

Mandulás brownie



Hááát...attól, hogy nincs benne liszt, még nem egy refomsüti, ráadásul emiatt még kalóriadúsabb is. Azon a héten készült, amikor még úgy nézett ki, idén elmarad a tavasz, és rögtön utána ősz jön -  már ha ez mentség egy újabb csokis édességre. Mostantól ez és a mascarponés brownie vetélkedik a browniebajnokság első helyéért nálunk, amit biztosan jelez, hogy szigorú matematikai alapokon kellett elosztanom a gyerekek között az első kör utáni maradékot, hogy elkerüljem a veszekedést és kölcsönös vádaskodást, így  az olyan kérdéseket is kikerülve, hogy számít-e a megehető sütik számánál az életkor, testsúly, sportteljesítmény, a kuktáskodás és hogy ki mosogatott a sütés után.(én)

Hozzávalók: (16 darabhoz)

10 dkg darált mandula
1/4 tk. só
3 dkg kakaó
fél tk. sütőpor
15 dkg cukor
3 tojás
1 ek vaníliakivonat
1 tk. instant kávé
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki

2-3 ek. csokicsepp (elhagyható)




Az első 4 hozzávalót és a második 4 hozzávalót külön-külön összekevertem. A vajat mikróban közepes fokozaton  összelangyosítottam a felaprított étcsokival, simára kevertem, hozzáadtam a cukros-tojásos keverékhez, rászitáltam a száraz hozzávalókat és elkevertem.
16x24  cm-es  formába öntöttem, a tetejét megszórtam a csokicseppekkel.

175 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöttem, az utolsó 10 percben alufóliával lazán takartam. Rácsra téve, de a formában hűtöttem.ki.

Recept  innen.

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nem gondoltam volna, hogy nincs benne liszt...Baromi jól néz ki!

Piszke írta...

Köszi Krisz, a csokicseppek még jól fel is dobták, és hát a mandula miatt nagyon-nagyon gazdag a tészta, és jól "puhítja" a sok étcsoki meg kakaó ízét...

Unknown írta...

Én megsütottem még karácsonykor a dupla adagot. Cukor helyett folyékony édesítőt tettem bele és isteni volt! Mindenki csodálkozott hogy nincs benne liszt és hozzáadott cukor :) Köszönöm szépen a recepte!! <3

Related Posts with Thumbnails