2009. november 9., hétfő

Rózsák és hattyúk




Hogy a Zélet nem rózsák és hattyúk? Lehet. De mi azt szeretnénk, ha a mi hatévesünknek rózsák lennének és hattyúk - na jó meg esetleg egy kis szivárvány, de csak diszkréten. Igazából mit is szeretne mást egy szülő...

Addig legalábbis, míg ő maga nem akar fekete bakancsot és goth tetkókat.

A torta Mamma osztályon felüli Sacher-tortája, amit mióta először megcsináltam, minden ünnepi alkalomra sütök - idén mindkét szülinaposnak ezt kellett készítenem, ami nemcsak a tortáról mond el mindent, hanem gyermekeink kiváló ízléséről is; a rózsákat és a hattyúkat pedig Cserke pillecukor-gyurmájából produkáltuk - igen, ugyanis a hattyúnyakakhoz kellett némi drótsegítség, így az Emberrel mindketten résztvettünk az alkotófolyamatban és nagyon élveztük. Ezután pedig nem tudtam olyan fotót csinálni a tortáról az asztalnál - még felvágás előtt -, ahol ne simogatta volna egy-két-három kislánykéz a hattyúkat :). Az ünnepelt pedig hősiesen lemondott róluk a hat vendég javára, akik nem, nem őrizgették.. felfalták rögtön az elején...

Ui. Mivel 30 rózsát készítettem, így kiegyeztem a négyszirmos variációval- az 120 szirom. A a rózsákat lehet persze cifrázni, több szirom, kijjebb hajlitgatni, meg ilyesmi, a hattyúkon pedig van még fejlesztenivaló, bár mint fent írtam közönségsikert arattak, de annyira nem vagyunk otthon hattyúban, hogy elő kellett venni az ünnepelt Rút kiskacsa c. könyvét, hogy valamennyire hattyúszerű lényeket tudjunk produkálni. ( "milyen szárnya van a hattyúnak...?" "... és a farktollai...???" a csőre lapos?? " ..vagy hegyes...?" stb.)

12 megjegyzés:

Cserke írta...

Váóó, micsoda rózsakert, gondoltam én, hogy nem adod alább egy ölnyinél.
De azért a hattyakról egy teljestestes fotográfot megnéztem volna:))

Cserke írta...

Ajj, a legfontosabb lemaradt.

Boldog szülinapot a hatévesnek!:)

Piszke írta...

A hattyúknak természetesen rózsaszín volt a szárnyuk - mert nem volt elég a fehér pillecukor a kövér hattyúknak..

és a nyak-test illesztés kicsit kritikus lett, de már nagyon határidős gyurmázás volt, a fotózásról nem is beszélve, ezért inkább diszkréten háttér/előtérfotóztam őket.

Sajtkukac írta...

Gyönyörűűűűű :-) Éljen a kis hatéves!
Az én 8évesemnél már ciki a rózsaszín, de még nem folytunk bele a gótikába :-)
N

Ízbolygó írta...

Piszke, Cserke! Nem lehetnék valamelyikőtöknél gyerek? Jól viselkednék, jól tanulnék, befognám a nagy szám, meg minden.:-)

Vesta írta...

Csodás lett! Boldog szülinapot a nagy lánynak!

Moha írta...

Boldog szülinapot az ünnepeltnek! Jót mulattam,mert az én kicsilányom ízlése is ilyen barokkos tortát eredményezett két éve,volt azon minden,ami marcipánból formázható:)

Piszke írta...

Köszönjük a jókívánságokat, nagyon kedvesek vagytok!

Ízbolygó, azért gyereknek nálatok se olyan rossz ám lenni...és ki beszél itt nagy szájról...???!

Moha, igen ez a barokkos pont jó leírás. Dehát mikor essen az ember túlzásokba, ha nem egy szülinapon...

Cukroskata írta...

Boldog szülinapot az ünnepeltnek. Gyönyörű a rózsakert, és amennyit a hattyúkból látni lehet, az is nagyon szép :-)

Eszter írta...

Tudod Piszke az a baj a blogoddal, hogy mindig minden jól -egész pontosan NAGYON JÓL!- sikerül, így kedvet kapok, hogy egyre több és több receptedet kipróbáljam és ez a sok finomság és a közelgő bikiniszezon nehezen összeegyeztethető.... :)

Eszter írta...

...és ezennel el is csipegettem a pár perce elkészült crumble utolsó morzsáit... hát erről beszélek!

Piszke írta...

Hú az a crumble megérdemelne már egy normális fotót :)) Én hétközben nagyon fegyelmezett vagyok, és mozgok is itt-ott a kanyarban,még akkor is, ha csak fél órám van rá, és így a hétvégén nincs egy másodpernyi lelkifurdalásom :)

Related Posts with Thumbnails