Nemcsak krumplit sütni jó a gömbölyű olajnélküli olajsütő, hanem minden más diétás jellegű sütésére is. Azért zsíradék nélkül nem lehet megúszni semmit, hiszen az íz-és aromaanyagok jellemzően zsírban oldódóak, de kevesebb zsiradék, kevesebb lelkifurdalás. Már akinek, persze :). Ha pedig a köret együtt sül a hússal és az még zöldség is, akkor viszont kötelező egy szép darab foszlós fehér kenyérrel vagy baguette-tel tunkolni a levet - visszalopni a még kapható szabadföldi zöldségekkel egy kis nyarat az ebédlőasztalra.
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg csirkemell
1 kicsi padlizsán
1 zsenge cukkini
1 nagyobb zöldpaprika
egy fél, színes kaliforniai paprika
2 paradicsom
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1-1 kk. aprított bazsalikom, kakukkfű, rozmaring vagy
2 tk. provance-i fűszerkeverék
1 csapott tk. só
bors
A zöldségeket felkockáztam, a padlizsánt kicsit besóztam, a paradicsomot ki is magoztam, a fokhagymát vékony lapocskákra vágtam.
A centis kockákra vágott csirkemellet 5 percig kevergette a gép az olajon, majd hozzáadtam még a nem túl apróra vágott lilahagymát és további 2 percig pirítottam. Ezután hozzákerült az összes, kockára vágott zöldség, a fűszerek, a bor és a víz, 15 perc múlva pedig az asztalon gőzölgött a ragu. A zöldségek még épp kicsit roppanósak, a hús pedig omlós lett.
Ja és bár nem látom, hogy kuktaszerűen zárna a gépecske fedele, akárcsak a krumplisütésnél, itt is minimálisan lehet csak a konyhában érezni az étel illatát.
A Tefal és az Essencia Főzőiskola támogatásával.
3 megjegyzés:
: ) kreatív. Majd említem a férjem anyukájának próbálja ki a masinájával. Nagyon finom lehet.
Megnéztem a Tefal oldalán, mibe kerül az eszköz. Hát inkább egy Bosch vagy Kenwood konyhagép, ha már. Ha megütöm majd a főnyereményt.
Meddig marad nálad? Vagy megkaptad örökbe? Az azért mégis mázli.
Nem, nem kaptam meg, csak egy hónap tesztüzem...
Főnyeremény esetén beszereznék egy egy Kitchenaidet is, és egy sokkal nagyobb konyhát ahol tarthjatom a kütyüimet!!
Megjegyzés küldése