Igen, még mindig csak tortát eszünk, meg mellé egy kis macaront :).
A csokoládés piskótareceptjét először ebben az epres-mascarponés tortában próbáltam ki,és azóta is tökéletesen működik.
A csokikrémet (és minden más, vajas alapú krémet) soha nem csinálom másképp, csak ahogyan ebben a karamelltortában, a csokis verzió pedig ennél a csokis málnás tortánál található.
A csokis macaronok a torta tetején pedig az alaprecept szerint készülnek, de a porcukorhoz kerül 1 kk. holland kakaó is, és miatta a sütési idő is nő,összesen 17 percre. A krém a szokásos, 1:1 arányú tejszín-étcsokoládé ganache.
A torta tetejéről lecsurgó máz ugyanez, 1 teáskanálnyi étolajjal elkeverve, hogy picit folyósabb legyen, de mégis megszilárduljon.
Ugye milyen gyorsan kész is van egy ilyen torta?
A mandulaliszthez pedig készen is könnyen hozzájuthattok, mivel a napokban indult egy új, szuper áruválasztékkal rendelkező webshop, a www.magosbolt.hu, és szállítanak az ország egész területére 1 és 2 napos
határidővel. Lehet online – bankkártyával fizetni az oldalon, vagy
utánvéttel a futárnál és a regisztráció utáni első vásárlásnál 10%
nyitási kedvezményt kap minden vásárló. Hamarosan egyéb akciókkal is
jelentkeznek, érdemes figyelemmel kísérni a Facebook oldalukat is!
( https://www.facebook.com/magosbolt/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése