2016. november 19., szombat

Csokitorta



Igen, még mindig csak tortát eszünk, meg mellé egy kis macaront :).

A csokoládés piskótareceptjét először ebben az epres-mascarponés  tortában próbáltam ki,és azóta is tökéletesen működik.
A csokikrémet (és minden más, vajas alapú krémet) soha nem csinálom másképp, csak ahogyan ebben a karamelltortában, a csokis verzió pedig ennél a csokis málnás tortánál található.

A csokis macaronok a torta tetején pedig az alaprecept szerint készülnek, de a porcukorhoz kerül 1 kk. holland kakaó is, és miatta a sütési idő is nő,összesen 17 percre. A krém a szokásos, 1:1 arányú tejszín-étcsokoládé ganache.

A torta tetejéről lecsurgó máz ugyanez, 1 teáskanálnyi étolajjal elkeverve, hogy picit folyósabb legyen, de mégis megszilárduljon.

Ugye milyen gyorsan kész is van egy ilyen torta?

A mandulaliszthez pedig készen is könnyen hozzájuthattok, mivel a napokban indult egy új, szuper áruválasztékkal rendelkező webshop, a   www.magosbolt.hu, és szállítanak az ország egész területére 1 és 2 napos határidővel. Lehet online – bankkártyával fizetni az oldalon, vagy utánvéttel a futárnál és a regisztráció utáni első vásárlásnál 10% nyitási kedvezményt kap minden vásárló. Hamarosan egyéb akciókkal is jelentkeznek, érdemes figyelemmel kísérni a Facebook oldalukat is! ( https://www.facebook.com/magosbolt/)




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails