2008. február 28., csütörtök

Zöldséges-húsos batyu


A gondosan tervező gasztroblogger a szerda (munkanap) délelőtt 11 óra környékén elhangzó szerény, érdeklődő kérdést ( Mit eszünk ma ebédre...?) követően feláll, és szemrevételezi a kamrapolcokat.
Negatív.
Semmi Embernek való.
Kinyitja a hűtőszekrényt és bebámul.
Negatív.
Vagyis nem, hátul a sarokban szomorkodik egy jó darab füstölt comb, merthogy olyan szép volt, és amúgy kellett a bablevesbe. A tizede. Ezután megfordul a fejében a lenti mélyhűtő, ahol mindig lapul néhány mélyhűtött Plus-os pizza, de az vészhelyzetre - és főző személyzet távollétére - van tartalékolva.
A nagyobb mélyhűtő különben is csak karnyújtásnyira, lehet próbálkozni. Feltéve, Hogy Halakkal Ne Kelljen Dolgozni. Rajtuk kívül málna, cseresznye, petrezselyemzöld, spenót, sóska, húsleves, fagyi, és rengeteg, ismeretlen számú és korú tojásfehérje.
Néhány bontott zöldséges zacskó, vajastészta lapok.

Ez lett az eredmény.

Hozzávalók:

3 lap vajastészta (Plus)
25 dkg brokkoli
2 marék zöldborsó
15 dkg füstölt hús
2 tojás
10 dkg sajt (eidami volt itthon)
1 tojás sárgája

bors
szerecsendió

A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A füstölt húson lévő ujjnyi szalonnaréteget levágtam, kockáztam és teflon serpenyőben megpirítottam. Rádobtam a kisebb darabokra szedett brokkolirózsákat, a zöldborsót, a felkockázott füstölt húst, picit még sóztam, átforgattam és 10 percig lefedve pároltam. Addig a vajastészta lapokat kettévágtam, a négyzeteket vékonyra nyújtottam.

A két tojást felvertem, belereszeltem a sajtot, borsoztam és szerecsendióztam. A sajtos masszát a párolt zöldségekkel összekevertem, a tésztanégyzetekbe igazságosan elosztottam, a négyzetek sarkait felhajtottam, középen és az összehajtott széleken jól összenyomkodtam, a batyukat tojássárgájával megkentem és a sütőben 15 perc alatt megsütöttem.

Természetesen lehet húsmentes is, a zöldségek pedig teljességgel opcionálisak.

Tanulság: nem kell annyira tervszerűnek lenni, gátolja kreativitásunk és személyiségünk kibontakozását!






1 megjegyzés:

Grenadine írta...

szerintem ez az igazi kihívás; abból alkotni nagyot, ami épp rendelkezésre áll. én szinte mindig így főzök, s közben irtó kreatívnak érzem magam :)

Related Posts with Thumbnails