Egy sütemény, amihez nem kell sütni tudni. ( Igazából szerintem a muffinhoz sem kell, legyen bármilyen rafinált.) Csak a hozzávalók kellenek, egy közepes méretű tepsi, meg esetleg némi ambíció a tetszőleges gyümölcsdarabok művészi elrendezésű ( de valamennyire igazságos elosztású ) bedobálásához. Négytagú család felfalja 25 perc alatt, langyosan. Személyes tapasztalat.
Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
25 dkg kliszt
1 sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1 pohár tejföl
kb. 30 dkg idény- vagy fagyasztott gyümölcs
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Az egész tojásokat habosra kevertem a cukorral (robotgéppel, de csak a gyorsaság miatt), hozzákevertem a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet és a tejfölt. Kivajazott, kilisztezett - jelen esetben kerek, 26 cm-es - formába öntöttem, kiraktam őszibarackkal és ribizlivel, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 35 perc) sütöttem.
Tejszínhabot elvisel, de nem létszükséglet.
Anyukám receptje valahonnan.
Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
25 dkg kliszt
1 sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1 pohár tejföl
kb. 30 dkg idény- vagy fagyasztott gyümölcs
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Az egész tojásokat habosra kevertem a cukorral (robotgéppel, de csak a gyorsaság miatt), hozzákevertem a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet és a tejfölt. Kivajazott, kilisztezett - jelen esetben kerek, 26 cm-es - formába öntöttem, kiraktam őszibarackkal és ribizlivel, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 35 perc) sütöttem.
Tejszínhabot elvisel, de nem létszükséglet.
Anyukám receptje valahonnan.
2 megjegyzés:
most fogunk a suteshez ajanlom h jo legyen:P
Jolán, ami itt van fenn, azt: megcsináltam készre, lefényképeztem, megettük...:)
Megjegyzés küldése