2015. június 23., kedd

Cukkinis omlettekercs




A véleményem a tökfélékről mit sem változott: a cukkini kivételével ki nem állhatom őket, az őszi sütőtökdömpinggel ki lehet kergetni a világból - eddig életemben egyszer ettem meg bármit sütőtökből, (szimplából pedig soha) az is Michelin csillagos étteremben volt, és oda meg nem járhatok mindennap.
A cukkini talán azért marad ki ebből a szórásból, mert szegény olyan semmilyen: íze nincs, egy szelet fehér  kenyérben is több a rosttartalom (komolyan, nézzétek csak meg), a 95%-a víz, a vitaminok pedig csak a nyers cukkiniben maradnak meg igazán. Két nagy előnye a cukkininak: az egyik, hogy  bőven terem  a kertben, a másik a tölthető virágja, részemről most csak erre trenírozom a hatalmas bokrokat.
Idén már elajándékoztam az első körös termés jelentős részét (mondhatni megszabadultam tőlük), de azért hétvégére jutott a ratatuille-ba és ebbe a gyors omlettbe is.

Hozzávalók: (2 személy, könnyű vacsora)

30 dkg cukkini (tisztított mennyiség)
3 nagy tojás
3 ek. olívaolaj
2 ek. aprított snidling
1 kk. só
bors


A cukkinit nagylyukú reszelőn  lereszeltem,  fél kk. sóval megsóztam és egy fél órát állni hagytam, majd a levétől kicsavartam.Az olívaolajat egy 28 cm átmérőjű teflonserpenyőben felforrósítottam és pár perc alatt nagy lángon kevergetve a cukkinit kissé átsütöttem rajta. Egyenletesen elterítettem, megszórtam a snidlinggel,tekertem rá kevés borsot majd ráöntöttem a maradék sóval felvert tojásokat. Közepes lángon sütöttem kb. 2 percig, sütőpapírt tettem a tetejére, egy nagy fedőbe átfordítottam, majd sütőpapírostól a serpenyőbe csúsztattam.  Még  egy percig sütöttem, a papír segítségével feltekertem - de ha nem vagyunk gasztrobloggerek, nyugodtan tálalhatjuk cikkekre vágva is.
Jó barnakenyérrel és egy pohár fehér borral tökéletes nyári vacsora

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails