Akinek kalapácsa van, mindent szögnek néz. Akinek meg rengeteg snidlingje, az tesz abból is mindenbe. Pont mint a sherryből, mert az még ételt nem rontott el.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac
1 dl száraz sherry
4 ek creme fraiche/tejföl
4 ek apróra vágott snidling
kevés só és bors
A lazacot egy éjszakára sherryvel locsolva és lefedve hűtőbe raktam. Másnap a sherryt leöntöttem róla, villával összetörtem és kikevertem a creme fraiche-sel (házilag
így készíthető el a legegyszerűbben, vagy tejföllel és tejszín keverékével helyettesítsük) és az összes többi hozzávalóval.
Pirítóson vagy jóféle rozskenyéren a legjobb.
Jó a recept és szuper a fotó is!
VálaszTörlésSzent Egek! Csak nem a lefolyóban kötött ki az a drága leöntött lé? Nem lett volna jobb helye valamely mártásban?
VálaszTörlésHűűű, Piszke,
VálaszTörlésnagyon vagány ez a kép!