2011. május 25., szerda

Sherrys-snidlinges lazackrém



Akinek kalapácsa van, mindent szögnek néz. Akinek meg rengeteg snidlingje, az tesz abból is mindenbe. Pont mint a sherryből, mert az még ételt nem rontott el.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt lazac
1 dl száraz sherry
4 ek creme fraiche/tejföl
4 ek apróra vágott snidling
kevés só és bors

A lazacot  egy éjszakára sherryvel locsolva és lefedve hűtőbe raktam. Másnap a sherryt leöntöttem róla, villával összetörtem és kikevertem a creme fraiche-sel (házilag így készíthető el a legegyszerűbben, vagy tejföllel és  tejszín keverékével helyettesítsük) és  az összes többi hozzávalóval.

Pirítóson vagy jóféle rozskenyéren a legjobb.

3 megjegyzés:

  1. Jó a recept és szuper a fotó is!

    VálaszTörlés
  2. Szent Egek! Csak nem a lefolyóban kötött ki az a drága leöntött lé? Nem lett volna jobb helye valamely mártásban?

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, Piszke,
    nagyon vagány ez a kép!

    VálaszTörlés

Comments