A májusi Befőzünk! akcióban -kétségtelenül igen kevés energiabefektetést igénylő :D- egyik megmozdulásom. De aminek ilyen színe van, vagyis lesz, azt ki kellett próbálnom.A legviccesebb, hogy a szupercuki rózsaszín folyadék: nagyonhagymás ecet - ordító az ellentét a külseje és az - nevezzük így - illata között. Kétfélét próbáltam: az egyik sima 10%-os ecettel készült, jobban kiszedte a virág színét, sötétebb lett, a másik, 5%-os fehér balzsamecet ( SPARból jött), az kicsit halványabb rózsaszín kivitel.
A snidling virága is ehető, és amikor a bimbókat használtam, akkor is meglepő volt, mennyivel erősebb íze van, mint a sima snidlingszárnak - ez a virágjára is igaz, úgy látszik.
Az első paradicsomsaláta biztos kap majd ebből a jó kis ecetből.
Hozzávalók:
2 decis kis üveg
sok snidlingvirág
ecet/borecet
Az üveget teletömködtem a virággal, felöntöttem ecettel és egy hétig a hűtőben érleltem, majd leszűrtem.
Minél több az egységnyi ecetben ázó virág, annál intenzívebb a szín és a hagymaszag :))).
2 megjegyzés:
Rohanok is ki a kertbe, megnézem virágzik-e még... :-))
Axi
Hú, ez tényleg szupercuki!
Megjegyzés küldése