tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post7757642096380648985..comments2024-03-07T21:40:55.786+01:00Comments on Candy's: Mogyorós habcsóktorta bogyós gyümölcsökkelPiszkehttp://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-19161710523299064672014-08-21T00:04:02.296+02:002014-08-21T00:04:02.296+02:00Kedves Batka, Nem nagyon tudom kitalálni, mi lehet...Kedves Batka, Nem nagyon tudom kitalálni, mi lehet a gond,csak tippjeim vannak: az egyik a tojásfehérjék mérete: ha túl nagyok, lehet, hogy kevés hozzájuk a cukor. Amikor kész a hab, nagyon sűrűnek, ránézésre szinte nehéznek kell lennie. A másik (bár nem igazán emlékszem milyen volt az idő hétvégén, meg persze nem is tudom, hol laksz) hogy párás környezetben készül (hiába, hogy a sütő be van zárva) mert minden tojásfehérjés süti ( a macaron is, a pavlova is, a sima habcsók is) issza magába a levegő páratartalmát, és ez tönkreteszi az állagát a süteménynek. Vagy akár egy nagy adag húsleves is, ami közben főddögél a tűzhelyen. Azt hiszem a képen is látszik a ropogósság, meg a leírásban is írtam, hogy nekem direkte másnapra puhultak kissé meg a lapok, a tölteléktől. Az jutott még eszembe hogy ha esetleg fagyasztott fehérjéből csináltad, esetleg túl hideg volt a fehérje. A hab állagán még azzal is lehet javítani, ha a fehérjék álldogállnak egy napot szobahőmérsékleten. A hamadik, a sütő hőfoka, mivel sajnos minden sütő másra van kalibrálva, simán lehet 10-20 foknyi eltérés. A ragadósságot tényleg nem tudom mire vélni, hiszen az összesen 100perc a sütőben muszáj lenne, hogy kiszárítsa a tésztát. Vagy.. ha a sütőd új és jól zár igazán, lehet nem ártana sütés közben óvatosan egészen picit félidőben egy fakanál nyelét a sütőajtóba dugva kiengedni a képződött gőzt...<br />Remélem tudtam valamit segíteni - annyira finom ez a süti :(Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-15793352245801761432014-08-16T12:32:26.200+02:002014-08-16T12:32:26.200+02:00Szia
Nagyon úgy tűnik, a második adag landol a kuk...Szia<br />Nagyon úgy tűnik, a második adag landol a kukában...<br />Tegnap talán nem vettem elég sokat a habot, de ma tuti, megis 1. Nem sült meg,nem ropogós, láthatóan ragadós 2. Összeesett :( A tegnapi 100 fok helyett ma 120on sütöttem, mégsem... Nekem úgy tűnik, ez is kevés ...<br />Tipp?Batka7https://www.blogger.com/profile/03178267912211366152noreply@blogger.com