tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post3705389194732284673..comments2024-03-07T21:40:55.786+01:00Comments on Candy's: Mascarpone sk., otthonPiszkehttp://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-33925914675202610472010-01-28T20:59:43.751+01:002010-01-28T20:59:43.751+01:00Köszi a mascarpone receptet, amúgy nekem rémlik ho...Köszi a mascarpone receptet, amúgy nekem rémlik hogy az ikeában is van ilyen hőmérős izébizéFabrikákhttps://www.blogger.com/profile/03171507442106349401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-70332459905246632862010-01-22T09:32:34.815+01:002010-01-22T09:32:34.815+01:00olvassa el az egesz blog, nagyon joolvassa el az egesz blog, nagyon joAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-28538551645330618812009-12-15T23:35:58.474+01:002009-12-15T23:35:58.474+01:00Hát tiramisu, természetesen!
Vagy valami tésztára,...Hát tiramisu, természetesen!<br />Vagy valami tésztára, spenóttal...<br />Vagy csak egy kis piskótalapot kell sütni hozzá, tortának :)Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-64580598426363092672009-12-15T17:37:58.763+01:002009-12-15T17:37:58.763+01:00Te vagy a megmentőm, hétvégén egy malőrből kifolyó...Te vagy a megmentőm, hétvégén egy malőrből kifolyólag a nyakamon maradt fél liter lejárófélben lévő cserpes tejszín, így legyártottam a mascarponét. Most már csak a kérdés, hogy azzal mit kezdek! :)Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-53236938963132104322009-12-12T16:24:27.631+01:002009-12-12T16:24:27.631+01:00ó, nem azért mondtam. nálunk évente 2 doboz (1 kil...ó, nem azért mondtam. nálunk évente 2 doboz (1 kiló) mascarpone fogy. ez is egyéni preferencia kérdése, én inkább sütök péksüteményt meg bolti kekszeket, ezt viszont csak előveszem készen a hűtőből :)t3v, az okostojashttp://okostojas.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-79808399721021712462009-12-12T14:53:50.980+01:002009-12-12T14:53:50.980+01:00Feljegyeztem. Bár a Lidlben kaphatóval semmi bajom...Feljegyeztem. Bár a Lidlben kaphatóval semmi bajom, az ára sem rossz, de ez azért biztosan jobb.<br />És biopiacon szokott lenni nyers tejszín, talán abból.Cserkehttp://eteto.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-10547879811336414452009-12-12T08:33:54.372+01:002009-12-12T08:33:54.372+01:00Azt hittem, hogy ez a hőmérő hű de drága és bonyol...Azt hittem, hogy ez a hőmérő hű de drága és bonyolult cucc.. Hát nem :)Talán az Aldi újságjában is láttam 3 félét is akcióban, húshőmérőt, mélyhűtőhőmérőt meg még egyet. De ez is tulajdonképpen húshőmérő talán, hosszú, hegyes pálcika egy kis digit fejjel.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-49284804569876229282009-12-11T22:49:50.782+01:002009-12-11T22:49:50.782+01:00na ez nagyon tetszik! ha egyszer beszerzek egy il...na ez nagyon tetszik! ha egyszer beszerzek egy ilyen hőmérőt, tuti én is gyártok, mert a mascarpone fogy nálunk rendesen.... :)Renihttps://www.blogger.com/profile/10171797802023055531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-89412862375643921382009-12-11T20:35:57.946+01:002009-12-11T20:35:57.946+01:00Biztosan magasabb a tejzsírtartalma a házi tejföl...Biztosan magasabb a tejzsírtartalma a házi tejfölnek, ezért aztán közelebb is van a tejszínhez!Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-35570623522467577292009-12-11T19:52:22.755+01:002009-12-11T19:52:22.755+01:00A tejfölös változat kommersz bolti tejfölből készí...A tejfölös változat kommersz bolti tejfölből készítve valóban krémsajtszerű, de én házi tejfölből szoktam készíteni és abból tökéletes mascarponét kapok. (Olyan tejföl, amit nem kell összekavarni, hogy egynemű legyen, tehát nem lehet egyben kiborítani a pohárból, és nincs annyira savanyú sem, mint a bolti.)Zsófihttps://www.blogger.com/profile/18345751689150718597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-13382614497565468352009-12-11T18:12:27.782+01:002009-12-11T18:12:27.782+01:00Nem tudom...A klasszik mascarpone csak tejszín.Nag...Nem tudom...A klasszik mascarpone csak tejszín.Nagyon sűrű lett, olyan magában ennivaló:).És azt hiszem pl. az Oké tejszín (nekem az verődik fel a legjobban) 2,5 dl 200 körül van. De szerintem még a legprosztóbb tesco-s tejszínből is jobb lesz, mint a bolti mascarpone.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-75881655461169754232009-12-11T17:26:10.093+01:002009-12-11T17:26:10.093+01:00Kösz, elmegyek oda és vszek egyet.
A tejfölös vált...Kösz, elmegyek oda és vszek egyet.<br />A tejfölös változat szerintem is krémsajtszerű, nem olyan, mint a mascarpone.<br />Esetleg tejföl és tejszín keveréke?lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-80527703939517997222009-12-11T16:59:57.061+01:002009-12-11T16:59:57.061+01:00OT, mivel a mascarpone tejszínből van, a tejfoölös...OT, mivel a mascarpone tejszínből van, a tejfoölös változatot én inkább krémsajtnak mondanám. Annak is megvan a maga helye a konyhában. Szerintem. Az ár-érték aránynál meg szerintem nem puszta matematika, hanem az is számít, hogy mit kapsz cserébe...Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-43927182355016176772009-12-11T16:57:14.583+01:002009-12-11T16:57:14.583+01:00Alkotás út, a Déli melletti részen.Alkotás út, a Déli melletti részen.Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-90702121469100508582009-12-11T15:54:45.010+01:002009-12-11T15:54:45.010+01:00Találtam én is hasonló receptet az interneten, de ...Találtam én is hasonló receptet az interneten, de aztán nem próbáltam ki, mert nem volt ételhőmérőm. Eddig. De most már muszáj beszereznem egyet:) Hol vetted a tiédet? (Nem a Karinthy Frigyes utcán? Csak mert ott is van egy a 70-es évekből visszamaradt fantasztikus Vas-edény)lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4872973216801379096.post-7983451437208705162009-12-11T15:35:39.143+01:002009-12-11T15:35:39.143+01:00Ilyesmi a konyhalistán is keringett évekkel ezelőt...Ilyesmi a konyhalistán is keringett évekkel ezelőtt, én sosem vettem a fáradságot, még a tejfölös változathoz sem, pedig úgy legalább az ára versenyképes: <br />http://hungariancook.blogspot.com/2009/04/hazi-kremsajt-mascarpone-hazilag.html<br />Szerintem a Metróban sincs nem UHT tejszín, viszont van 40%-os, istenkirályság.t3v, az okostojashttp://okostojas.blog.hu/noreply@blogger.com